Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Klä dig rätt till fotbollsfesten

Stå upp, vi är gul och blå. Kanna på, kanna på. Och in med bollen i mål.
I tv-soffor och framför skärmar står miljontals svenskar bakom våra spelare i sommarens stora idrottshändelse.
Men det gäller att klä sig rätt för tillfället. I ett hav av merchandise tipsar vi om tröjor, nagelskulpteringar, t-shirts, solbrillor, örhängen och retrooveraller som gör mästerskapet till en ännu större fest.

En sak är säker – stora idrottshändelser lockar fram känslor och skapar nya minnen för de allra flesta. Årets mästerskap blir speciellt och extra många lär följa matcherna från första parkett framför tv-apparater och andra skärmar. Och det gäller att ladda upp på bästa sätt, med allt från kläder, accessoarer och prylar.

Här tipsar vi om kringprodukterna som får sommarens mästerskap att glänsa lite extra.


Matchtröja

Pris: 295 kronor
Med denna tröja i tv-soffan lär du känna dig som en av supportrarna på plats i Sevilla och Sankt Petersburg. Ribbstickad och med rund hals. Skrik, våndas, jubla och svettas – tröjan har bra ventilation.

Här kan du köpa en matchtröja.


Solglasögon

Pris: 100 kronor
Heja fram Sverige bakom ett lyster av gult och blått. Med dessa brillor i plast spelar det ingen roll om solen tränger in i vardagsrummet.

Här kan du köpa solglasögon.


Juniortröja

Pris: 180 kronor
Klart att kidsen och tonåringarna ska ha en egen tröja också! Finns i storlek 140-176.

Här kan du köpa en juniortröja.


Retrojacka

Pris: 493 kronor
En slags träningsoverall för dig som gillar nostalgi. Retro är hett – och i denna jacka med dragkedja blir 1974-vibbarna påtagliga.

Här kan du köpa en retrojacka.


Spädbarnströja

Pris: 172 kronor
När Sverige kvalificerade sig för sommarens fotbollsfest existerade inte barnen som är påtänkta för denna t-shirt. Säljs med två nickelfria tryckknappar på kragen, för enkel på- och avtagning.

Här kan du köpa en spädbarnströja.


T-shirt

Pris: 201 kronor
Kortärmad, figursydd dam-t-shirt med relativt smal passform. Tillverkad av 100 procent bomull. Storlek S till XXL.

Här kan du köpa en t-shirt.


Örhänge

Pris: 302 kronor
När vi gräver guld i… med detta skimrande örhänge kan du bygga drömmar av ädlaste slag. Polerat och delvis rodinerat med en fotbollsspelare i fokus.

Här kan du köpa ett örhänge.


Sminkpenna

Pris: 40 kronor
I en praktisk och stabil sminklåda finns sminkpennorna du behöver för att färga ansiktet gult och blått. Med ett streck har du snabbt applicerat färgerna samtidigt – voilà!

Här kan du köpa en sminkpenna.


Nagelklistermärken

Pris: 13 kronor
Fingernageln växer en millimeter på en vecka. En överspänd Sverige-supporter påminner ofta om Janne Långben på julafton, med skillnaden att supportern tuggar fingrar som Långben knaprar majskolvar. Kanske blir smakupplevelsen bättre om naglarna är färgade i rätt färger? Med hjälp av självhäftande nagelstickers kan du fixa din egen fanmanikyr på nolltid. Dekalerna är lätta att fästa fast på nageln, men också smidiga att ta bort och rengöra. Tips: dela av nagelns yta vågrätt, lodrätt eller diagonalt och mixa i gult och blått.

Här kan du köpa nagelklistermärken.

Vuvuzela

Pris: 80 kronor
I Sydafrika 2010 fick vuvuzelan sitt absoluta genombrott på fotbollsläktarna. Överraska grannkvarteret med att investera i instrumentet som påminner om en elefants trumpetande. Antingen får du med dig grannarna på tåget, eller så retar du gallfeber på hela kvarteret.

Här kan du köpa en vuvuzela.

Kaffekopp

Pris: 151 kronor
Kaffe och korv är en given klassiker på svenska fotbollsarenor och idrottsplatser. Med denna kopp i handen kan du njuta av något rykande hett samtidigt som våra spelare lurar upp motståndarna på läktaren, en efter en.

Här kan du köpa en kaffekopp.