Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Klimatböcker som informerar och engagerar

Den 22 april är tillägnad Moder Jord. Det är en påminnelse om att vi bara har en jord och att det är vårt gemensamma ansvar att värna om den – låt boken "Gör skillnad!: från klimatångest till handlingskraft" guida dig i rätt riktning.

Du hittar fler informerande och engagerande böcker om miljön på Amazon

Gör skillnad!: från klimatångest till handlingskraft

Det kan kännas överväldigande att tänka på de konsekvenser av miljöförstöringen mänskligheten står inför. Det kan framkalla ångest och få en att känna som att ens handlingar inte gör skillnad. Men alla kan göra någonting. Alla kan ändra någonting litet i vardagen som får betydelse för helheten. De här fem böckerna inspirerar och informerar om hur du, på olika sätt och utifrån egna förutsättningar, kan slå ett slag för planeten. Det handlar om allt från kost till konsumtion till uppdrag och utmaningar. För det tåls att upprepa: ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det går att omvandla ”klimatångest till handlingskraft” – liksom boken Gör skillnad!: från klimatångest till handlingskraft antyder.

Gör skillnad!: från klimatångest till handlingskraft har som mål att omvandla den utbredda klimatångesten till engagemang och med hjälp av experter, siffror, och inspiration visa hur man på individnivå kan leva ett mer hållbart liv. De blandar siffror, resonemang och jämförelser med kreativa lösningar, checklistor och tankeväckande möten och hjälper varje läsare att hitta sin startposition, utifrån kapitel om bland annat mat, transporter och kläder. 

Plastbanta: 101 sätt att få bort plasten ur ditt liv och rädda världen

Plast som slängs i naturen får stora konsekvenser för djurlivet, människor och miljön. Boken Plastbanta innehåller 101 enkla tips och tricks på hur du kan dra ner på plasten i ditt liv och hjälpa till att rädda miljön. 

101 Ways to Help the Planet – A One Year Challenge: Make One Small Change a Week to Help the Environment

101 Ways to Help the Planet är mer en utmaning än en bok och går ut på att prova någonting nytt varje vecka i ett år. Någonting nytt syftar till att skapa miljövänliga vanor i vardagen och du väljer de utmaningar som lämpar sig bäst för dig. Boken innehåller även plats för anteckningar, bedömningar och månadsöversikt så att du kan utvärdera vilka förändringar som passar dig! 

Jessicas vegomiddagar: hur lätt som helst

Att ändra sina matvanor och äta mer vegetariskt är ett sätt att ta ställning för miljön. Jessicas vegomiddagar innehåller 52 enkla recept på goda vegetariska middagar som både går snabbt och är enkelt att tillaga. 

Kids Fight Climate Change: Act now to be a #2minutesuperhero

Att få barn att engagera sig för miljöfrågor kan vara svårt. Boken Kids Fight Climate Change inkluderar barnen i arbetet med att rädda planeten med hjälp av optimistiska, klimatorienterade uppdrag som barnen själv kan utföra. Det handlar främst om “carbon-saving changes” (koldioxidbesparande förändringar) i alla aspekter av barnens liv. 

Här hittar du fler barnböcker med temat vetenskap, natur och hur saker fungerar  

Läs mer:

Fem kvinnliga författare som förändrat världen

Så gör du vårfint hemma – med ekologiska rengöringsmedel