Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Knepet som får barnen att äta mer grönsaker

Brukar barnen rata allt grönt på tallriken?
Här är knepen som kan hjälpa dig – och få barnen att älska grönsaker.

Hitta allt du kan tänkas behöva till ditt kök på Amazon

Att få barn att äta grönsaker kan vara en riktig kamp och många föräldrar ser det som ett misslyckande när morötterna, broccolin eller potatisen förblir orörda. Men det finns metoder att ta till. Allra viktigast: Ta ett djupt andetag och slappna av – barnen ska absolut inte känna kravet att det måste äta grönsaken som ställs fram. Dessutom är det bra att, i så stor utsträckning som möjligt, äta samma mat som barnen – äter du grönsaker blir barnen nyfikna. Andra knep är lika beprövade som klassiska – kolla nedan.

Gör grönsaker till något naturligt

Skära stavar av morötter, lägg bär i yoghurten och skiva grönsaker till mackan – fundera extra hur det gröna kan ta plats i måltiderna på bästa sätt. När du gör sallad, låt barnen vara med och provsmaka.

Kan ej hitta produkten.


Mixa en smoothie

Frukt- och bärsmoothies går alltid hem, se därför till att ha frysta bär i frysen. Här kan du även smyga ner exempelvis ärtor utan att det märks. Var kreativ och testa dig fram!

Blanda ihop dippsåser

Alla älskar en god sås – och det går faktiskt göra enkla dippsåser av grönsaker att smaka på med en brödbit. Eller varför inte addera en enkel sås av crème fraiche att doppa morotsstaven i?

Satsa på söta smaker

Att barn föredrar ofta att äta frukt framför grönsaker är att de föredrar den söta smaken. Därför kan exempelvis majs, ärtor och sötpotatis hjälpa dig att enklare introducera grönsaker i maten.

Ta hjälp av klassikerna

En pizza eller hamburgare slinker garanterat enklare ner i magen. Lägg en ärtcremé på fredagspizzan, gör en fiskburgare med morötter i – bara fantasin sätter stopp!

Vill du kanske även få ditt barn att läsa mer? Då finns det massor av roliga och lärorika böcker för barn här

Läs mer:

Få in hjärngympan i leken

Här är populäraste barnböckerna just nu

Köksprylarna du inte visste fanns – men behöver köpa