Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Kyligare vandring – förbered dig med rätt utrustning

I en tid med högt tempo och digital stress finner allt fler lugnet i naturen.
Nu är det dags att kitta upp sig inför höstens vandring – oavsett om du blir borta en helg eller bara gör en heldagstur.
Här är tipsen på utrustningen och kläderna som gör att du känner dig lite extra förberedd.

Här kan du hitta all typ av utrustning för din vandring

På glaciärer, förbi fjällstationer, på stigar i bergen, storstadsnära leder och sagolikt vackra passager genom varierande landskap eller i ett tält vid vattnet med en sprakande lägereld i periferin. Allt fler har börjat upptäcka att det är rena rama hälsokuren att långsamt förflytta sig framåt i vår svenska natur.

Vandring är skonsamt för kroppen och en aktivitet som är väldigt lätt att utöva tillsammans med andra. Vissa upplever att det är som att trycka på ”Ctrl-Alt-Delete” när de vandrar; en känsla av att man släpper allt och möts av ett lugn.

Här tipsar vi om ryggsäckar, skaljackor, tält, kängor och mycket annat som kan vara bra att investera i inför höstens äventyr.

Ryggsäck
Pris: 1 405 kronor
Avskalad och robust dagsturssäck med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Den stryktåliga väven ger ett tidlöst uttryck. Bärsystemet är bekvämt med formade axelremmar och en enklare midjerem som kan tas av när den inte används. Huvudfacket är rymligt och toppmatat. Topplocket har två fickor och det finns fästen för vandringsstavar. Dessutom finns en dragkedjeförsedd ficka på fronten för regnkläder och liknande, samt två sidfickor.

Här kan du köpa Fjällräven Kaipak 28

Skaljacka
Pris: 505-563 kronor
När höstens duggduschar kommer och vinden susar uppe på fjällen eller i bergen kan det vara skönt att dra upp dragkedjan på skaljackan. Plagget som sådant brukar lyftas fram som det mest allsidiga i vandringsgarderoben. Med en schyst skaljacka är du definitivt redo för alla de väderlekar som hösten kan bjuda på. Denna modell, med huva, andas bra och är vattentät. Jackan är dessutom lätt att packa med i ryggsäcken.

Här kan du köpa Little Donkey Andy

Sittunderlag
Pris: 143 kronor
Röd, grön, blå eller lila? Varför välja? Dessa sittunderlag kommer i fyra olika färger, är sköna att sitta på och är framför allt lätta och smidiga att vika ihop. Byxorna förblir torra även om du intar eftermiddagens ”mellis” på blöt mossa.

Här kan du köpa sittunderlag

Termos
Pris: 369 kronor
En vandring utan en termos är ingen riktig vandring. Denna midnattsblåa termos i okrossbart rostfritt stål och med skruvkork levereras med en isolerad rostfri stålkopp. Kan bibehålla värmen i tolv timmar och hålla kyld dryck kall i ett dygn.

Här kan du köpa en termos

Vandringskängor
Pris: 897-1 635 kronor
Sneakers, gympaskor eller vinterkängorna i all ära – på en vandring är det viktigt att verkligen tänka på sina fötter. Speciellt utformade vandringskängor är närmast ett måste. Denna vattentäta och slitstarka modell är väldämpande med robust sula och lämpar sig fint för dagsturer. Låt äventyret börja – men glöm inte att ”gå in” dojorna innan du ger dig ut i skog och mark. Att få skoskav redan efter några timmar är ingen höjdare.

Här kan du köpa vandringskängor från Jack Wolfskin

Tält
Pris: 6 235 kronor
Klassiska Fjällräven borgar för kvalitet – och detta flexibla tunneltält med svårslagna ventilationsmöjligheter, bland annat en ny smart funktion som låter dig rulla upp ytterduken i båda ändar, utgör inget undantag. Luftflödet är lika praktiskt i oförutsägbart skandinaviskt fjällväder som det är i varmare klimat.

Ytter- och innertält är sammankopplade så att innertältet skyddas från regn under uppsättningen. I absiden finns gott om plats för utrustning, matlagning eller en fyrbent vän. Även innertältet är rymligt med torklina och nätfickor som är behändiga när du vill ha koll på prylarna. Helt enkelt en perfekt lättviktskompis på vandringen, året runt, i alla förhållanden utom de mest extrema.

Här kan du köpa Fjällräven Abisko Shape 2

Ficklampa
Pris: 260 kronor
Om du missbedömer tiden och inte hinner tillbaka till det tilltänkta slutmålet för dagen kan det kännas tryggt att ha en pålitlig ljuskälla i ”ryggan”. Denna kompakta variant är designad för i princip alla förhållanden, från kraftigt regn till torra och dammiga miljöer. Ficklampan är lätt att bära runt och greppa tack vare halkfri finish – perfekt vid tuffa väderförhållanden.

Här kan du köpa Anker Bolder LC40

Fickkniv
Pris: 280 kronor
Skär korv, rensa fisk och öppna förpackningar – med en praktisk fickkniv underlättas vardagsbestyren på vandringen. Oavsett om du ska ge dig ut på ett helgäventyr i vildmarken eller blott en tältnatt i skogen är det bra att ha med en fickkniv i utrustningsarsenalen.

Här kan du köpa en fickkniv från Gerber

Strumpor
Pris: 187 kronor
Blöta fötter kan spoliera upplevelsen av en i övrigt fin vandring. Med några andningsbara, snabbtorkande och bekväma outdoorstrumpor i packningen behöver du inte oroa dig. Dessa strumpor säljs i olika färger som gör dig glad – och framför allt håller dig torr så långt det är möjligt.

Här kan du köpa strumpor

Mer utrustning för din vandring kan du hitta på Amazon.se