Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Lämna stadspulsen – åk på fisketur

Lämna storstadspulsen och följ med ut på en fisketur istället. Det är det absolut bästa sättet att andas in och andas ut. Långt bort från avgaser, köer och hektiska scheman. Men innan du sticker - kolla in den här artikeln, så du vet vilka grejer du behöver.

Du hittar allt till din fisketur på Amazon.se

Du ror ut med båten till en väl vald plats mitt i sjön. Du har inte bråttom. Kanske tar du en klunk ur kåsan som är fylld till bredden av kaffe, innan du spänner linan. Det här får ta sin tid, säger du till dig själv. I sakta gemak gör du fiskespöt redo att kastas. Spänningen stiger när du känner att det rycker i draget. Förhoppningsvis är det en fisk, men på förhand kan du inte riktigt avgöra det. Det fina med det här är att du inte tänker på något annat än nuet. Just i stunden är det du mot fisken.

Fiske är unikt i det avseendet att det egentligen inte spelar någon roll vilket väder det är. Det är ändå alltid härligt, på något sätt. Regnar det brukar det vara mer stilla på sjön och det resulterar ofta i bra fiskelycka. Är det soligt däremot kan du passa på att jobba på brännan samtidigt som du kastar ut. Visst låter inte det så dumt?

Tar man dessutom i beaktning att det är världens bästa sätt att koppla av på, är valet att ta upp fisket smart.

Ska du med och fiska? I så fall behöver du de här grejerna

Fiskespö, Magreel

Pris: 598 kronor

Det allra första du behöver ha för att ens kunna fiska är ett fiskespö. Just det här fiskespöt från Magreel är en bra allrounder, eftersom den både är lätt att frakta och lätt att handskas med. Dessutom håller den tekniska funktionen hög nivå.

Här kan du köpa det här fiskespöt

Fiskedrag, Vicloon

Pris: 197 kronor

I det här paketet får du 120 st blandade fiskedrag. Tanken med den här boxen är att du snabbt ska kunna kasta ett öga genom den transparenta plasten, för att välja ut exakt rätt drag för situationen. Det finns tunga, lätta, smala, breda, röda, gula, gröna och silvriga bett att välja mellan. 

Här kan du köpa de här dragen

Flöte, Fishing Tackle Max

Pris: 20 kronor

Ett flöte är en flytkropp utformad för att flyta nära vattenytan. Den används för att hålla fiskeredskap som sänke, krok och bete på ett bestämt djup samt att indikera napp vid mete. Det här flötet från FTM är ett bra allround-modell.

Här kan du köpa det här flötet

Tafsar, Generic

Pris: 75 kronor

De som fiskar mycket har alltid en tafs, eftersom en tafs skyddar linan från att ta stryk när du gång på gång kastar ut och drar in. Vi rekommenderar att du också, även om du är nybörjare, köper en tafs. Det är en billig investering med tanke på hur mycket mer du kommer kunna använda dina drag och din lina över en längre tid.

Här kan du köpa de här tafsarna

Bärväska, foolsGold

Pris: 299 kronor

När du är mitt uppe i att köpa på dig nya grejer inför din fisketripp är det lätt att glömma bort att du behöver ha någon form av väska att packa allting i. Det är essentiellt för att du dels ska kunna få med dig allt och dels för att du då också vet var du har all din utrustning i framtiden. Den här väskan är enkel att bära med dig och den rymmer mycket, vilket är tacksamt i det här avseendet.

Här kan du köpa den här bärväskan

Finner du inte vad du letar efter? Här finns ett större utbud fiskeprylar