Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Legot som är en utmaning för alla åldrar

Lego ses traditionellt som en barnleksak, men det kunde inte vara mer fel. Lego Technic är avancerade byggsatser som kan vara roliga att bygga för alla åldrar. Tror du oss inte? Då kommer den här artikeln vara precis det du behöver läsa idag.

På Amazon.se hittar du ett enormt utbud av byggsatser och legoprylar

Legos Technic-serie lanserades 1977. Tanken bakom var att man ville skapa mer tekniskt avancerade modeller jämfört med vanligt Lego, som vid den här tiden mest gick ut på att bygga med rätvinkliga bitar. Den stora skillnaden gentemot det klassiska Legot är att dessa byggsatser innehåller bitar med hål där en axel kan gå igenom tillsammans med kugghjul och andra delar som kan bidra till tekniska funktioner. Vissa byggsatser innehåller till och med små elmotorer. 

Sedan Technics-serien introducerades för 44 år sedan har 418 olika byggsatser av den här typen kommit ut på marknaden. Även om trenden på senare år varit att många andra typer av byggsatser fått mer tekniska delar är det renodlade teknik-legot fortfarande en storsäljare och har bland annat blivit utsett till ”Årets leksak” av the Toy association. 

Här kommer några tips på Lego Technic-byggsatser som du kan köpa. 

Kraftfull grävmaskin

Pris: 324 kronor

Denna grävmaskin passar för barn som är åtta år eller äldre och är full av realistiska funktioner som gör att barnen lär sig hur den här typen av maskiner fungerar. Tröttnar man på att leka med den som grävmaskin kan man bygga om den till en traktor med grävskopa. 

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Dom’s Dodge Charger

Pris: 845 kronor

Med hjälp av denna detaljerade modell av den klassiska muskelbilen kan du återskapa dina favoritscener från filmen Fast and Furious. Eller bara ha den i bokhyllan som en dekoration. Byggsatsen betår av 1077 bitar och bjuder på en utmaning både för barn som gillar lego och bilmodellsälskare överlag. Konstruktionen bjuder på massor av realistiska detaljer, som rörliga kolvar, fjädring, styrsystem och luftfläkt.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Liebherr R 9800 grävmaskin

Pris: 3321 kronor

Denna byggsats visar att Lego inte nödvändigtvis behöver vara en analog upplevelse. Grävmaskinen styrs via bluetooth från din smartphone eller tablet. Du kan bland annat köra med maskinen och manövrera kranen. 

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Lamborghini Sin FKP 37

Pris: 2775 kronor

Det här är ett riktigt avancerat bilbygge med många autentiska funktioner, som en V12-motor med rörliga kolvar, styrning och fjädring både fram och bak. Bilen är också utrustad med åttaväxlad växellåda, rörlig bakspoiler, öppningsbara huvar både fram och bak, detaljerade skivbromsar, samt gyllene fälgar. Denna byggsats är den perfekta presenten till sportbilsfantasten.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Vill du bläddra bland hela lego-utbudet – klicka då här