Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Lista: Här är deckarna du kommer att älska i sommar

Sol eller regn spelar ingen roll.
Med en schysst sommardeckare i handen är det alltid bra väder.
Här är svenskarnas favoriter just nu.

Spana in Amazons stora utbud av böcker här

Långledigt, tid över och lätt i sinnet.

Sommaren är det perfekta tillfället att läsa den där deckaren du suktat efter.

Men vilken bok ska du välja? Nedan listar vi nordiska deckarna som är de mest populära på Amazon just nu.

Fem deckare att läsa i sommar

I dina händer


Malin Persson Giolito, vars bok ”Störst av allt” blev enorm streamingsuccé, är tillbaka med en ny roman – som även den ska filmatiseras. 14-årige Dogge skjuter jämnåriga Billy på lekplatsen där de lekte som barn. I boken får läsarna följa med i ett samhälle där gängvåldet tar över, barn dödar varandra och ingen är skonad – varken lokalpolisen, mammorna eller butikshandlaren på torget.

REA


Francos Guld

Författaren Johan Rosenlind målar upp en fängslande historia om en stulen guldskatt från Franco-tidens Spanien. Romanen utspelar sig 80 efter spanska inbördeskriget där bokens huvudperson Will McLaren lämnar jobbet som dykinstruktör efter ett tips om hans okände far. Spåren leder till södra Spanien och jakten på guldet, som fascistiska krafter också letar efter. Detta är första boken i en kommande serie.


Natriumklorid

Ett självmord rullar upp tre decenniers olösta mordfall som sätter danska polisens Avdelning Q, som redan är pressad under coronapandemin, under ännu tuffare press. Boken är den bästsäljande författaren Jussi Adler-Olsens nionde bok i serien om Avdelning Q. Böckerna är dock fristående och kan läsas var för sig.

Box

Stjärnförfattarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus första gemensamma deckare i en isande serie. En död kvinna hittas död i en låda sin genomborrats av svärd och polisen Mina Dabiri undrar det ett trolleritrick som gått rejält snett eller ett brutalt mord. Tillsammans med mentalisten och magikern Vincent Walder inser att de är en seriemördare på spåren. Deras egna mörka hemligheter visar sig dessutom vara sammankopplade med fallet.

Sarek

Ulf Kvenslers historia om fjällvandringen som utvecklas till en mardröm nominerades tidigare i år till Årets bok 2022. Historien utspelar sig, som titeln antyder, i Sarek där tre vänner brukar fjällvandra. Till årets resa hänger Milenas nya kille Jacob med. En av de andra i gruppen, Anna, kan inte släppa tanken på att honom känner igen Jacob – men inte varifrån. När insikten sakta kommer visar sig beslutet att ta med Jacob ödesdigert.

Bläddra bland fler deckare här

Läs mer: Topplistan: Böckerna folk läser just nu