Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Mata fåglarna i höst – det här behöver du

Att ge mat till fåglarna i din närhet är ett fint sätt att gynna fågellivet. Men det finns några saker som är bra att tänka på innan du börjar duka upp buffén.

Här kommer du till Amazons hemsida – där du kan hitta allt för en trevlig fritid

Är det dåligt att mata fåglar? Finns det tveksam mat att ge? Var ska jag placera maten? Frågorna är många och svaren likaså. Teorierna och myterna stämmer inte alltid överens, men det finns några riktlinjer som kan vara värda (och enkla) att följa. 

Här kan maten vara
Något som är bra att börja med är planerandet om var fåglarna ska äta. Viktigt är att maten inte placeras för nära marken så katter kan smyga sig på, samtidigt som det även är bra att tänka på att sätta upp fågelmaten nära buskar så de små liven kan ta skydd från eventuella rovfåglar. 

Undvik också att ha maten alldeles för nära ditt hem, det kan nämligen locka till sig råttor och möss.

Det här kan du mata med
Fåglar gillar olika. Äpplen, solrosfrön, hampafrön, jordnötter och havre är några exempel på vad som brukar vara populärt hos olika typer av fjäderbeklädda kompisar. 

Så kan du mata fåglarna
Det är bra att servera maten i behållare där fåglarna inte sitter i maten, det här är för att minska den eventuella smittspridningen om de bajsar där de äter. Om du har ett fågelbord eller fågelbad är det viktigt att rengöra dem noga mellan varven. 

Här kan du köpa en fågelmatsstation som du hänger upp

Ett lite enklare alternativ finns att köpa här

Fyll behållaren med talgbollar – enkelt och populärt hos fåglarna

Köp ett storpack med talgbollar här

Här hittar du en energirik fågelmatsblandning som räcker länge

Funderar du på att mata fåglarna i höst men vill leta bland utbudet själv – klicka då här