Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Maten som passar bäst som matlåda

Spara pengar och minska matsvinnet hemma?
Då är det dags att på allvar börja med matlåda.
Här är maten som gör sig bäst i låda – och smarta matlådor att ha med sig på språng.

Spana in alla modeller på matlådor här

Vissa matlådor är ett big no no att ta fram i lunchrummet på jobbet, iallafall om du vill ta hänsyn till dina kollegor eller slippa ha flera olika lådor för en måltid.

Fiskrätter är generellt ett no no, inte för att det inte passar rent smakmässigt som matlåda utan snarare för att doften inte är den ljuvligaste för dina kollegor att slås av i lunchrummet.

Tapas, tacos och sushi är inte det enklaste valet av matlåda just för att de ofta kräver olika moment och fler smålådor. Eller som i sushins fall, kräver sin rätt temperatur för att inte bli dålig – vilket är svårt när du ska transportera matlådan hemifrån och in och ut ur kylen.

Rätterna som passar bäst som matlåda

Gratänger, bowls i olika slag, grytor och olika former av biffar är optimalt som matlåda. Både när det kommer till smak som förvaring.

Sallader är fördelen att du slipper värma och således slösa tid i kön till micron på lunchrasten, det är bara att håva upp lunchlådan och inta när magen börjar kurra.

Gratänger och grytor är en riktig tiopoängare då det dels kan bli dröser av matlådor och dels smakar rätterna ofta bättre en eller två dagar efter tillagning. Dessutom finns det oändligt med variationer på rätterna – från pastagratänger till potatis och grönsaker och grytor på diverse baser. Både veganska, vegetariska och köttbaserade.

Men när det kommer till själva matlådorna då? Vad är egentligen bäst? Plast eller glas? Och hur håller man det tätt så det inte skvalpar ut i hela jobbväskan?

Det reder vi ut – och ger tips på fem matlådor som håller vad de lovar.

Fem matlådor för alla luncher

 

Lunchlåda i rostfritt stål med värmeisolerng 

Färggranna lunchlådor i högkvalitet tack vare det rostfria stålet. Är både värmeisolerande, har ett smidigt handtag och kommer i set om tre.

Lunchlåda med två nivåer i rostfritt 

Kan ej hitta produkten.

Denna lunchlåda är tillverkad av högkvalitativt och livsmedelsgodkänt rostfritt stål, som är hållbart och inte rostar eller eroderar över tid. Tappar inte färg, avger inga fläckar eller ger dålig lukt eller smak i maten.

Lunchlåda i glas från Home Planet 

Ett smidigt set med tre matlådor i glas. Ett snällare val mot planeten.  

Bestick medföljer till alla tre matlådor och passar utmärkt i locket som även håller tätt hela dagen, oavsett om du springer fram till bussen eller cyklar på guppiga vägar.

Locket kan du även använda som ett extra matfack.

Lunchpot från Mepal 

En roligare variant på lunchlåda – en så kallad pot. Perfekt för sallader och bowls som ska blandas ihop, eller varför inte till ”frukost-on-the-go”? Fördelen är att den tar lite plats och kan slungas fram på bussen eller vid datorn.

I locket får du dessutom plats för tillbehör till din måltid, som dressingen, nötter eller fröer.

Matlåda för den yngsta familjemedlemmen med Paw Patrol-tema

Har ni barn i familjen? Då är denna matlåda det perfekta valet för de yngsta.

Paw Patrol är den omåttligt populära barnserien om de små hundarna som kommer till undsättning när någon far illa.

Med denna matlåda kan barnen bli superhjältar i sin vardag – med rätt energi i magen.

Spana in fler varianter av matlådor här

Läs mer:

Back to work – prylarna som underlättar övergången från hemmet till kontoret

Fem vardagshjältar du inte vill vara utan