Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Med Legos äldsta tema kan du bygga en hel stad

Lego har många olika teman. Det äldsta är City-temat, som är lika gammalt som de små figurerna själva och varit populärt hela tiden. Med hjälp av detta kan du bygga alla delar av en stad, komplett med både brottslighet och ett rymdprogram.

På Amazon.se kan du hitta ett stort utbud av Lego-byggsatser

År 1978 lanserade Lego de figurer vi i dag kallar ”Legogubbar”. Samtidigt började man även sälja ett tema som man kallade Lego Town. Det nya temat baserades på stadslivet, med polis, brandkår, sjukhus, flygplats, tåg och affärer. I dag har serien, som år 2005 döptes om till Lego City, resulterat i 702 olika byggsatser på temat, och möjligheten att bygga en hel stad. Temat är uppdelat i många olika underteman där man kan bygga allt från fängelser, till rymdstationer och räddningsfartyg på havet.

Precis som flera andra Lego-teman har även Lego City blivit både tv-serie och dataspel.

Här kommer några tips på Lego City-byggsatser som du kan köpa.  

Utforskarskepp
Pris: 999 kronor
Den här båten är otroligt rolig att leka med i riktigt vatten och är utrustad med en fungerande kran, hajbur, livbåt, ubåt och helikopter. Därtill får man med åtta minifigurer, en haj och en rocka.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Husbil
Pris: 159 kronor
Denna husbil är utrustad med ett bord, ett litet pentry och en sovplats. Innehavarna av husbilen, två föräldrar och deras bebis, ingår självklart också i byggsatsen.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Godståg med räls
Pris: 1399 kronor
Denna moderna tågmodell går att köra med hjälp av en 10-växlad Bluetooth-fjärrkontroll som ser till att du kan styra tågets motor. Förutom tåget får du även räls, fyra bilar, en pansarlastbil och en gaffeltruck att bygga ihop och leka med.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Skidort
Pris: 995 kronor
Den här skidorten innehåller både det ena och det andra. Bland annat får man med en räddningsbas i två våningar, ett stånd som säljer cupcakes, en sportaffär och en snowboardramp. Skulle inte det vara nog kan de små gubbarna även åka räddningshelikopter, bil eller snöskoter med släpvagn.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Polisstationen
Pris: 2969 kronor
Drabbas Legostaden av brottslighet står den väl rustad med hjälp av den här polisstationen. I byggsatsen ingår, förutom den mäktiga byggnaden, en helikopter, två olika bilar, en motorcykel och en polishund som kan sniffa rätt på brottslingarna.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Fler Lego-byggsatser kan du hitta på Amazon.se