Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Mountainbike – här är allt du behöver för att briljera i skogen

Hur skön är känslan att susa fram off road under trädkronorna? Mycket!
För en ännu skönare tur nästa gång – se till att fixa dessa fem grejer.

Hitta allt till din mountainbike här

Att cykla mountainbike i skogen, kallat stigcykling på svenska, har blivit allt mer populärt på senare år.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren finns det alltid prylar som tar upplevelsen till en helt ny nivå.

Hjälm är förstås ett måste – men har du tänkt på att knäskydd är minst lika viktigt? Vi listar sakerna du bör ha med dig på nästa tur. 

Cykelbyxa

Närmast kroppen ska du ha en cykelbyxa, den är anpassad för just cykling och bidrar till att minska risken för skavsår på känsliga ställen. Dessutom har cykelbyxor en vaddering på sittdynan för bästa möjliga komfort.

Extraslang

Kör du i skogen kan det lätt gå hål i däcken, därför är minst en extra slang ett måste att packa ner. Kom ihåg att slangen ska vara av samma storlek som på cykeln – och varför inte köpa två direkt? Däckavtagare ingå.

Pump

Ibland pyser luften ur däcken och då vill man förstås ha en pump nära till hands. Denna ultralätta modell monteras enkelt på ramen och tar därmed extremt lite plats. Byt enkelt mellan olika munstycken.


Handskar

Alla som kör i skog och mark råkar ibland ut för vurpor. Då är det skönt att ha ett par slitstarka handskar med bra grepp som skyddar händerna från skrubbsår. Denna allround-modell funkar även för pekskärmar.

Knäskydd

På tal om vurpor och skydd är det lätt hänt att slå i en gren eller buske. Men med knäskydd har du chansen att slippa de värsta smällarna – att slå i knäet kan göra riktigt ont. Välj ett knäskydd med extra robust skydd.

Kan ej hitta produkten.

Första hjälpen

Ibland räcker inte handskar eller knäskydd, utan du kommer behöva rengöra ett skrubbsår och sätta på ett plåster eller två. Denna behändiga första hjälpen-väska väger endast 90 gram, har en bältesögla och innehåller det du behöver.

Ryggsäck

Ett måste för att få med sig allt ovan. Denna modell är särskild anpassad för cykling, rymmer åtta liter och extra regnskydd medföljer. Dessutom har ryggsäcken extra vaddering på rygg och axlar för bekvämlighet.

Spana in fler tillbehör till din mountainbike här

Läs mer:

Allt du behöver veta inför vandringen

Din väg till ett lägre handicap

Tänk på det här – när du ska löpa i sommar