Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Musarm – vi reder ut vad det beror på och hur du slipper otyget

Det börjar mola en aning. Det är inte mycket, men det känns. Sen fortsätter det. Till slut behöver du linda armen och stödja den. Det är en fruktansvärd känsla. Lyckligtvis finns det knep som gör att du slipper musarm.

Är du på jakt efter ergonomiska produkter som underlättar arbete hemifrån?

Ett trist faktum som kommer med det frekventa användandet av datorer, läsplattor och mobiler är att allt fler drabbas av den här åkomman. Har du ont i axlar, underarmar, hand eller handled när du arbetar vid din dator? 

Då har du med stor sannolikhet musarm. Den gemensamma nämnaren för musarm – en åkomma som kan ta sig många olika uttryck – är nämligen att smärtan kommer när du arbetar vid ett tangentbord eller med en datormus och att du får känningar i axlar, armar, handled eller hand. Är du osäker? Vi går igenom de vanligaste symptomen längst ned i artikeln, men innan det vill vi komma med en varm rekommendation.

Ergonomiskt armstöd för skrivbord och kontorsplatser

Jämför en alternativ lösning med ergonomiskt skrivbord:

Det här är en life saver, både för de som är oroliga över ett ökat arbete vid datorn och för de som redan drabbats av musarm. För det är den konstanta spänningen i underarmarna som orsakar musarm. Det är nästan oundvikligt om du inte prioriterar ergonomi.

Tack vare det här handledsstödet från Ahpoon motarbetar du den molande känslan som börjar komma. Underarmstödet är lika delar bra av förebyggande anledningar som det är bra för att rehabilitera om du redan drabbats av musarm.

Här kan du köpa handledsstödet

Är du däremot en av de som (lyckligtvis) inte drabbats av musarm ännu, men som vill skaffa sig mer kunskap om de vanligaste symptomen för att bäst kunna undvika det i framtiden? Håll tillgodo, för här är listan med symptom du behöver känna till.

Vilka är de vanligaste symptomen på musarm?

  1. Smärta i axlar, underarm, handled och/ eller hand.  

  2. Smärta som ökar vid långvarigt arbete vid datorn.  

  3. Smärta som förvärras vid upprepande och statiskt arbete.  

  4. Trötthet i hand och arm.  

  5. Stelhet i skulderled, armbågsled eller handled.  

  6. Nedsatt greppförmåga.  

  7. Domnande och försämrad känsel.   

  8. Ömhet vid beröring av muskler i underarm och hand.  

  9. Ont i nacken, axlar, armbåge eller handled.

Vill du själv bläddra bland Amazons främsta ergonomiska lösningar?