Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Nödradio – ett måste om situationen kräver

Du ska kunna klara dig utan vatten och el i en vecka vid en kris.
Samtidigt måste du vara uppdaterad om vad som händer i samhället.
Därför bör du ha en nödradio – här är tre modeller.

Hitta hela utbudet av nödradios här 

Strömavbrott och batteriet på mobilen är snart slut. Inget roligt scenario oavsett om det är samhällskris eller ej. Men om krisen kommer på riktigt är det viktigt att du, förutom att ha utrustning för att klara i en vecka utan just el och vatten, behöver man också veta aktuellt läge ute i samhället. Därför bör du ha en radio som inte kräver el. Nedan har vi listat tre bra modeller som inte kräver el.

BETR nödradio

Storsäljare hos Amazon med multifunktioner. Fungerar med tre olika strömkällor: uppladdning av inbyggda batteriet, solceller samt vev. Batteriet funkar även som powerbank åt exempelvis mobiltelefoner och den har även en inbyggd ficklampa. Dessutom med inbyggd kompass och SOS-larmfunktion.Bluetooth Earphone nödradio

Har ett starkt batteri på 5000 mAh som håller länge, laddas upp med USB. Även denna modell har solceller och handvev. Inbyggd ficklampa, SOS-knapp ingår. Digital display som gör det enklare att hitta radiokanalerna. Har även plats för telefonkort. Kompakt format och vattentät.

Bluetooth Earphone nödradio

Samma tillverkare som ovan, men radion skiljer sig en smula. Snäppet svagare batteri, 4000 mAh men den kan förstås även laddas upp via solcell och handvev. Ficklampan kan ställas in för att ge optimalt ljud på både kort och långt håll.

Här kan du även spana in smarta trådlösa solcellsladdare

Läs mer:

Prepping – sakerna du behöver vid vattenbrist

Prepping – det här behöver du ha hemma

Prepping – energirik mat med lång hållbarhet