Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Nu kan du bygga världens mest kända byggnader hemma

Saknar du känslan av när du var liten och det var riktigt utmanande att bygga med Lego? Nu kan du få samma känsla som vuxen, och dessutom uppdatera dina kunskaper när det gäller arkitektur.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av legobyggsatser

Att Lego bara skulle vara stimulerande endast för barn vet de flesta av oss redan sedan tidigare att det är fel. Förutom att de flesta Legobyggen kan vara roliga även för vuxna har företaget redan sedan tidigare lanserat Technic-serien, som är tänkt för vuxna och äldre ungdomar.

År 2009 lanserade man dessutom serien Lego Architecture. Tanken var att man med denna serie skulle fira arkitektur genom alla tider – dåtid, nutid och framtid. Sedan de första byggsatserna, som bland annat innefattade Empire State building, släpptes har det sammanlagt blivit 52 byggsatser i serien. Är du intresserad av arkitektur eller bara att bygga mäktiga byggnader är detta en alla typer av byggnader – från Big Ben, via Eiffeltornet, till Taj Mahal. Alla byggsatser innehåller dessutom en liten häftad bok som berättar fakta om byggnaden.

Här kommer några tips på Lego Architecture-byggsatser som du kan köpa.

Vita huset
Pris:
765 kronor
Den amerikanska presidentens residens och arbetsplats är det knappast någon som kan ha missat. Har du inte sett byggnaden i nyheterna så har du gjort det i filmer och tv-serier. Utöver själva byggnaden innehåller den detaljrika byggsatsen även en fin trädgård.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Empire State building
Pris: 775 kronor
Denna detaljerade modell av den välkända kontorsbyggnaden i New Yorks hjärta består av 1760 delar och blir när den är klar 55 centimeter hög, 20 centimeter bred, och 12 centimeter djup. Modellen har också en dekorativ Empire State building-skylt som gör att denna blir en extra snygg dekoration på hyllan hemma.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Frihetsgudinnan
Pris:
599 kronor
Världens mest kända kvinna är också en del av världsarvet. Originalet är placerat på Liberty island, sydväst om Manhattan i New York, USA. Vad folk generellt inte vet är att statyn formellt heter ”Liberty Enlightening the World”, även om den är mest känd som Frihetsgudinnan, eller Status of Liberty på engelska. Nu kan du i alla fall bygga en egen liten kopia och ställa i bokhyllan hemma.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Taj Mahal
Pris: 1580 kronor
Indiska Taj Mahal började byggas år 1632 och slutfördes elva år senare. Byggnaden är mausoleum som uppfördes av Shah Jahan, över hans hustru Mumtaz Mahal. Byggnaden har varit upptagen på världsarvslistan sedan 1983. Nu kan du bygga den på egen hand hemma.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Hitta fler utmanande byggsatser på Amazon.se