Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Nystart med träningen

Problem med träningsmotivationen? Är det för att du har tappat sugen, för att målet känns avlägset eller för att något har hänt i omgivningen?
Se hösten som en fräsch nystart – och gör det genom att uppdatera utrustningsförrådet samt kitta upp garderoben en smula.
Här är tipsen som gör att du verkligen blir sugen på att träna, oavsett väder och vind.

På Amazon.se hittar du allt du behöver för att utrusta dig inför en träningsglad höst

Det finns dagar när hjärnan tolkar omvärlden som ett hot och de inplanerade träningspassen ställs inte. Det är som om röster i ditt inre försöker övertyga dig om att det går att hitta bortförklaringar till det mesta. Varför åka rullskidor i augustisolen när du kan grilla i trädgården? Varför jogga i spöregnet när du kan stilla din bokhunger i soffan? Varför cykla på dammgrusiga vägar du kan chilla framför tv:n? 

Men med handen på hjärtat – finns det egentligen någon bättre lämpad årstid för träning än just under hösten? Det gäller bara att parera motivationsdipparna och hitta meningen med din egen träning. Oavsett om du ”bara” vill komma i form eller vässa redan existerande form till perfektion kan det underlätta att göra det med bra utrustning och i schyst mundering.

Här tipsar vi om utrustning och kläder som gör träningen till ett rent nöje i höst, oavsett om du åker till padelhallen, springer i kvarteret, gymmar på hemmaplan eller utövar yoga.

Nox X-One C.6

Pris: 793 kronor

Kändisarnas centrecourt, influerarnas arena och motionärernas andra hem. Padelhallen har blivit 2020-talets nya fritidsgård. Algoritmer på sociala medier får oss att scrolla från padelskolor till osannolika slagdueller på World Padel Tour. Nyorden flockas; vi pratar om bandejas, bajadas och viboras istället för bicykletas, baklängespassningar och vänsteryttrar. Padeln har snabbt vuxit fram att bli en ny nationalsport där den stora bredden får ta plats på riktigt. I takt med boomen blir utbudet på racketar allt större. Nox har tagit fram en prisvärd och rund variant, där ytan är tillverkad i glasfiber, för nybörjaren som vill ha lite extra kontroll på slagen. Tack vare sina låga vikt är dessutom detta racket lätt att manövrera. Hösten är som gjord för att vässa din, vad hette det nu igen, bandeja!

Här kan du köpa Nox X-One C.6

Pannband

Pris: 100 kronor

Svettas du mycket även när det är lite kallare utomhus? Detta bekväma pannband hjälper till att absorbera svett så att du fullt ut kan fokusera på din aktivitet. Kommer i tre olika färger – grå, röd och blå – och är vändbar. Dessutom kan du tvätta pannbandet i maskin efter träningspasset utan att riskera att det bleknar eller tappar prestanda.

Här kan du köpa pannband

Stor yogamatta

Pris: 757 kronor

I en tid där många kontor varit stängda och gymmen bara haft begränsade öppettider har allt fler tränat på hemmaplan. Att utöva yoga i hemmet, kanske tillsammans med en och annan familjemedlem, blir allt mer populärt. På denna 122 centimeter breda yogamatta kan fler än du få plats utan att ni behöver trängas i onödan. Den rymliga mattan, med särskilt utformat halkskydd och god dämpning, lämpar sig också bra för allt från styrketräningsövningar till ren meditation.

Här kan du köpa en stor yogamatta

Justerbara hantlar

Pris: 2 413 kronor

Hur stark är du? Och hur stark vill du bli? Med hjälp av ett justerbart hantelsystem kan du smidigt välja hur mycket vikt du vill lägga på hanteln, allt från två till 24 kilo. Bara att börja flexa…

Här kan du köpa justerbara hantlar

Garmin Fenix 6 Pro

Pris: 5 236 kronor

På jakt efter en multisportklocka med GPS, med extra allt? Denna Garmin-modell har de flesta funktioner som du kan tänkas behöva. Via pulsmätning på handleden får du pulsdata med varningar om pulsen förblir för hög eller för låg medan du är i vila. Mät hur hårt ditt hjärta arbetar oavsett om du springer, cyklar eller till och med simmar.

De förinlästa aktivitetsprofilerna är många. Välj mellan allt från terräng- och banlöpning, simning, löpning och cykling till vandring, rodd, skidåkning och golf.

Finesser som sticker ut är att du kan registrera ditt dagliga vätskeintag för att undvika uttorkning och att du kan optimera kroppens energireserver genom att använda pulsvariabilitet, stress, sömn och andra data för att mäta när du är redo att vara aktiv eller när du behöver vila.

Här kan du köpa Garmin Fenix 6 Pro

Löparhandskar

Pris: 314-385 kronor

Värjer du dig för att ge dig ut och träna när vinden viner, höstregnet piskar mot asfalten och temperaturerna kryper nedåt? Då bör du investera i ett par vattentäta unisexhandskar som utöver god komfort och skönt stretchmaterial håller blötan på behörigt avstånd. Perfekt oaktat om du vill ta en powerwalk i spöregnet eller springa i skogen när vädergudarna stretar emot.

Här kan du köpa löparhandskar från Salomon

Kompressionsstrumpor

Pris: 266-366 kronor

Trött på att kroppen krampar? Vill du ha uthålligare muskler, bättre kroppskontroll och snabbare återhämtning? Kompressionsstrumpor har som uppgift att vara ett extra stöd för musklerna, vilket minskar påfrestningen från vibrationer och stötar samt aktiverar blodets återgång till hjärtat. Strumporna drar effektivt bort svett och överskottsvärme. Men framför allt säkerställer de optimal stabilisering av ligament och senor. 

Här kan du köpa kompressionsstrumpor

POC Ventral Spin

Pris: 1 333-2 420 kronor

Cykelturen blir lite extra behaglig om hjälmen sitter bra på huvudet. Denna POC-modell har utformats för att leda luften genom istället för runt hjälmen, och ger utöver minimalt luftmotstånd även bättre aerodynamisk prestanda. Hjälmens kanaler för luftgenomströmning har inspirerats av Venturieffekten för att göra genomströmningen effektivare. Känn dig vindsnabb på vägarna! 

Här kan du köpa POC Ventral Spin

Vill du se hela utbudet av träningsartiklar – klicka då här