Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hetaste sminktrenden just nu

I höst får vi äntligen slå klackarna i taket och feststassen åker fram. Suget efter fest syns även på årets makeup-trender där begreppet "less is more" får stå tillbaka för nu är det "more is more" som gäller. Glitter, form och färg är i ögonfokus i år.

Amazon.se har ett brett sortiment av skönhetsprodukter

Foto: @euphoria på instagram, pinterest, @zaralarsson instagram.

Munskydd, tvserien Euphoria och 80-talet. Vad har dessa tre ting gemensamt? Jo all eyes on eyes. Under pandemin var munskyddet en självklar del av ens outfit vilket innebar att lekfulla läppar fick stå tillbaka och allt fokus hamnade på ögonen. När man inte kunde leka med färg på sina läppar, flyttades fokuset till ögonen. Men den lekfulla ögonmakeupen gjorde entre redan 2019 med HBO serien ”Euphoria” där en av huvudkaraktärerna, Jules, ofta lekte med form, färg och glitter runt hennes ögon. 80-talet har även gjort comeback inom modevärlden med oversizebyxor och kavajer samt glitter och glamour, vilket även syns på ögonmakeupen där ”more is more” är ett skrotat begrepp under 2021. Troligen ett resultat av över ett år hemma i myskläderna. Nu vill man fira livet, och det ska synas.

Så anamma lekfullheten och låt fantasin flöda när du ska göra dig redo för höstens och vinterns festligheter. Glitter i alla dess färger, kreativa linjer och färgkavalkad och du är hemma på dansgolvet.

Sminket som höjer blicken

Ögonskugga, KIKO Milano

Pris: 93 kronor

Här kan du klicka hem ögonskuggan

 

Ögonskuggspalett, NYX 

Pris: 499 kronor

Här kan du klicka hem paletten

Ögonskuggspalett, NYX

Pris: 269 kronor

Här kan du klicka hem paletten

Primer som fäster glitter, NYX

Pris: 95 kronor

Här kan du klicka hem ögonskuggeprimern

Glitter,URAQT

Pris: 120 kronor

Här kan du klicka hem glittret

Färgglad eyeliner, ARTDECO

Pris: 84 kronor

Här kan du klicka hem eyelinern