Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Öka din förbränning genom kosten

Det är inte bara flåsandes på gymmet eller i löpspåret som din förbränning ökar.
Du kan faktisk påverka kroppens fettförbränning i köket, med rätt livsmedel.
Här är några livsmedel du borde addera i din kost redan idag, för att se till att din kropp förbränner mer.

Amazon.se har ett brett sortiment för allt som rör hälsan 

Nytt år och nya kosttag och du är sugen på en redig kickstart? Då ska du satsa på kryddor och livsmedel med det där lilla extra. Tänk addera istället för att ta bort så är du hemma.

Här nedan listar vi några livsmedel som ger din matsmältning och förbränning en extra kick. Visst, ingen av dem levererar något quickfix. Det krävs mer än ett granatäpple för det, men kan vara en skjuts på vägen till din nya hälsa.

Läs även: Så får du ett sexpack – redan till sommaren

6 livsmedel som kickar igång förbränningen

Gurkmeja

Gurkmeja är inte bara bra för att stärka immunförsvaret, den gyllene kryddan sägs även kunna motverka insulinresistens. Det ger i sin tur positiva effekter på förbränningen. Gurkmeja är även snällt mot magen din och kan lindra IBS relaterade problem. Detta då gurkmeja underlättar för matsmältningen.

Forskningskälla: Curcumin and obesity

Ägg

Ägg sägs vara ett av få livsmedel vi i stort sett skulle kunna enbart leva på. Det är både proteinrikt och mättande samtidigt som ägg  innehåller nästan alla näringsämnen människan behöver förutom C-vitamin. Som om det inte vore nog så hjälper ägg till att jämna ut blodsockret och hålla tillbaka insulinproduktionen, vilket i sin tur främjar kroppens förbränning av fett.

 Kakao, nypon, rosmarin

Denna trio innehåller polyfenoler som är en kraftfull antioxidant som verkar kunna minska bildandet av nya fettceller. Polyfenoler sägs inte bara minska på bildandet av nya fettceller utan också minska kroppens egen produktion av fett och motverkar dessutom inflammationer. Som om detta inte var nog, körsbäret på moset så ökar polyfenoler frisättningen av fett från fettcellerna. Tar du dig en träningsrunda så blir det en effekt som ytterligare förstärks.

 Chili, vitlök, ingefära

Chili flammar inte bara till i din mun, även kroppens värmesystem blir upphettat av frukten och kryddan med sting. Även vitlök och ingefära har sådan karaktär så kroppen får sig ett svung. Kryddor som chili, vitlök och ingefära ökar nämligen termogenesen, kroppens värmesystem. Det i sin tur påverkar förbränningen positivt.

Granatäpple

Granatäpple må inte vara den enklaste frukten att förtära, men dess innehåll gör det värt i slutändan. Frukten är nämligen sprängfylld med antioxidanter, inte minst flavonider, som skyddar hjärtat och blodkärlen samt ökar förbränningen. I studier på effekterna av granatäppeljuice har det visat effekter på att kunna förbättra insulinkänsligheten, vilket är positivt och hjälper kroppen att bränna fett.

 Chiafrön

Ingen har väl missat chiapuddingtrenden a la 2014? Men låt inte chia bara få vara en trend bakåt i våra instagramflöden. Chiafröet har nämligen riktigt bra egenskaper och är mer en gammal instatrend. Chiafröet både mättar tack var sitt höga innehåll av protein och lösliga fibrer och är det rikt på vegetabiliskt omega-3 som stimulerar fettförbränningen. Chiafrön kan både adderas i bakningen, som toppning på frukostgröten eller kvargen – eller givetvis göra en härlig pudding på.

Bonustips: Få stenkoll på hälsan med Food Pharmacy

Kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.

Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.

Braun blender för smoothies och röror

Få in alla nyttigheter i soppor, smoothies och röror du lätt kan ta med dig på språng. Med detta kit kan bara din matfantasi sätta gränser. Så sätt igång med olika nötsmör, smoothiebowls och värmande sopor som även kickar igång matsmältningen.

Här kan du hitta fler smarta blenders

Läs mer:

Kom i form hemifrån– här är allt du behöver

Ett hälsosammare 2022 – 5 receptböcker som förenklar nyårslöftet

Så äter och tränar du rätt för din ålder