Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Okända orsaken till dålig hy

Krämer, serum, ansiktsmasker och rengöringar. Du kan hålla på med alla typer av produkter och behandlingar, men det finns något många kanske inte tänker på som kan försvåra jakten på den välbalanserade huden.

Du hittar allt inom smink, hud, och skönhet på Amazon.se

En hy som mår bra varierar självklart i utseende hos olika personer. Den universella betydelsen av en ”bra hy” är ofta att den har ett bra pH-värde, är återfuktad och fri från inflammation. För att nå dit finns det några självklarheter att addera till sin dagliga rutin. 

Faktorer som kan påverka
Vad du stoppar i dig syns ofta på huden. Vissa är väldigt känsliga för till exempel socker och kan få reaktioner i form av finnar ganska omgående. Ät någorlunda hälsosamt och drick mycket vatten, det ger de bästa förutsättningarna för att din hud ska må bra inifrån och ut. 

Andra faktorer är stress, hormoner och produkter. Vissa av de här är lättare att påverka än andra. 

Att ha en daglig morgon- och kvällsrutin när det kommer till hudvård kan hjälpa dig en bra bit på vägen. Var noga med rengöringen och att huden får tillräckligt med fukt. Varje morgon, även här i Sverige, är det till exempel viktigt med solskyddsfaktor. 

Du känner din hud bäst, använd produkter som är rätt för din hudtyp. Om du är osäker, ta hjälp av ett proffs som kan guida dig rätt.

Ta bort alla bakterier
Förutom att det är viktigt att rengöra huden är det bra att vara noggrann med att rengöra verktygen du använder. I den kategorin hör sminkborstar, penslar och svampar. Du använder de kanske dagligen, vilket gör att det samlas bakterier. 

Två andra delar i vardagen som många faktiskt glömmer bort att samlar bakterier är handduken och örngottet. Använd alltid en separat handduk till ditt ansikte för att minimera bakterierna och byt örngott oftare än vad du kanske tror. När du sover samlas nämligen svett, hudavlagringar och produktrester i din kudde. Så om du varit noga med att tvätta och smörja in ansiktet på kvällen, förstör inte det genom att lägga dig på ett smutsigt örngott.

Här kan du köpa en ansiktsrengöring från Klairs

Här hittar du rengöring till dina sminkverktyg

Köp ett gäng handdukar till ditt ansikte här

Här finns nya, fräscha örngott i olika färger

Vill du bläddra bland ett större skönhetsutbud – klicka då här