Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Ordning och reda i köket – med förvaringssystem

Städa fram sommaren genom att göra ordning och reda i hemmet. Låt dig inspireras av smarta förvaringslösningar och organisera ditt skafferi med hjälp av populära Kitchen Organization Hacks.

Bläddra bland ett stort utbud av köksförvaring på Amazon 

Kanske har det med åldern att göra? Eller så har vi alla en undermedveten förkärlek för ordning och reda. Oavsett bakomliggande orsak finns det en viss njutning med att rensa, sortera och organisera – låt oss presentera en komplett förvaringsguide för ditt hem. Vi börjar med köket.  

Visste du att organisering och förvaring är en “grej”? Det till och med trendar. “How to organize your kitchen”, “Pantry and Fridge Organization” och  “Kitchen Organization Hacks” är exempel på populära teman på TikTok för tillfället. Och det finns något tillfredsställande med att kolla på dessa videor och drömma sig bort till hur det skulle vara att ha ett eget välorganiserat kök. Och varför skulle du inte kunna ha det? Vi guidar dig genom de bästa produkterna för ett organiserat kök. 

Så organiserar du ditt kök – med smarta förvaringslösningar 

Lufttäta förvaringsburkar 

Att hälla över livsmedel in olika förvaringsburkar är inte bara ett sätt att skapa ordning och reda i skafferiet. Du får även en bra översikt över dina matvaror samtidigt som du motverkar oinbjudna gäster – mjölbaggar. Torrvaror som mjöl, gryn och pasta bör förvaras torrt och svalt och gärna i lufttäta förvaringsburkar. 

Förvaringsvagn på hjul 

Kanske har du ont om plats på hyllorna i skafferiet? Kanske saknar du förvaringsmöjligheter överhuvudtaget? En förvaringsvagn på hjul är en smart lösning för göra utnyttja begränsade utrymmen samtidigt som du optimerar din förvaring. 

Bestickhållare i rostfritt stål 

Vissa mindre lägenheter har begränsade förvaringsmöjligheter när det kommer till köket. Kanske har du bara tillgång till en kokvrå vilket gör att du saknar både hyllor och lådor? Med dessa bestickhållare kan du hålla köksdelen någorlunda organiserad samtidigt som du bidrar med en stilren inredningsdetalj. 

Kylskåpsorganisatörset

Kylskåp är ju redan till grunden utrustade med viss förvaring, men för alla oss som inte nöjer sig med några hyllplan och grönsakslådor finns den en lösning. Investera i ett köksförvaringsset – det hjälper dig att hålla ordning och reda på alla matvaror på ett strukturerat sätt.

Kryddburkar med etiketter 

En del kryddor sälj på burk medan andra sälj på påse. Om du är ute efter enformighet i köket, det vill säga att allt ska se likadant ut, är dessa kryddburkar något för dig. Du fyller helt enkelt glasburken med valfri smaksättning, skriver namnet på etiketten och ställer in i skafferiet eller på kryddhyllan! 

Du hittar fler smarta förvaringslösningar här

Läs mer:

Fem prylar som hjälper dig att bli kvadratsmart

Praktiska matlådor – för grönare och godare måltider