Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Estetisk inredning – så hoppar du på trenden

Häng upp växter i taket, släng några kuddar på golvet och skapa fotokonst på väggen.
Men glöm inte sänghimmeln, det är den som gör tricket för den nya inredningstrenden aesthetic room decor.

Du hittar allt inom inredning på Amazon

Vit sänghimmel i spets 

Aesthetic room decor är en inredningsstil som synts flitigt på TikTok och Pinterest. De tre grundpelarna inom aesthetic decorating är gröna växter, dämpade färger och kreativa ljuskällor. Ett förslag är att välja ut en detalj i ditt rum som du utgår ifrån, det vill säga som resten av inredningen kretsar kring. En sådan detalj är till exempel en sänghimmel, det riktigt skriker aesthetic decorating. Den här sänghimmeln i vit spets är en ypperlig utgångspunkt och skapar en sagoliknande atmosfär runt din sovplats. 

Påslakanset  

När det kommer till färger och mönster kan du antingen blanda fritt eller köra på det monokroma spåret. Färgen på sängkläderna är ett bra sätt att sätta tonen på rummet, som detta ljusrosa set med stora palmblad. 

Gråa kuddar från MIULEE

Lila sammetskuddar från Topfinel

Prydnadskuddar i olika storlekar och färger är också en del av aesthetic room decorating. Blanda färger, mönster och material för att få rummet att kännas levande, till exempel lila sammetskuddar med gråa, fuskpälskuddar. 

 

Svävande inredning

Något som är särskilt utmärkande med denna inredningstrend är saker som svävar. Till exempel “floating shelves”, girlanger och hängande krukor. 

Svävande vägghyllor

De här svävande vägghyllorna är perfekta för små dekorationer eller krukväxter. De har ett rustikt utseende och bidrar med en lantlig känsla. 

Måndekoration 

Girlanger av olika slag är väldigt populärt inom aesthetic decorating. Den här måndekorationern blir ett fint inslag över sängen eller skrivbordet. Den utstrålar lugn och ro sätter en boho-touch på hela rummet. 

Ljusslinga med murgröna

Även den här ljusgirlangen med fejkad murgröna är ett perfekt exempel på hur du inreder i sann aesthetic-decor-anda. 

Hängande växter

Gröna växter är ett viktigt inslag för att lyckas med den här inredningstrenden. Och det nya sättet att inreda med växter är att hänga dem i taket, till exempel med dessa vintageinspirerade växthängare i makramé.  

Väggdekoration

En annan detalj som är väldigt populär och som går att variera på många olika sätt är väggdekorationer av olika slag. Fotoväggar och olika typer av kollage är både vanligt förekommande och estetiskt tilltalande. 

Hitta fler trendiga dekorationer här

Läs mer:

50 nyanser av beige – influencernas favoritfärg

Få ditt kök att sticka ut – köksapparaterna i pastell