Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så skapar du en egen yogastudio hemma

Det kan vara svårt att hitta lugn och ro i en träningssal med 40 andra. Och ibland är konditionsträning faktiskt inte så avstressande som man kanske hade hoppats. Rulla istället ut din Marjar Yogamatta – och hitta lugnet i hemmet.

Du hittar allt inom yoga på Amazon 

Marjar yogamatta 6 mm 

Det viktigaste för att kunna utöva yoga är att du har en ordentlig yogamatta. Och för att underlätta träningen bör den vara halkfri och greppvänlig och ha bra dämpning för att du ska kunna utöva positionerna så säkert och smidigt som möjligt. Marjar Yogamatta uppfyller samtliga krav och är dessutom ett grönare alternativ till många andra yogamattor. Mattan är nämligen tillverkad av TPE (termoplastiska elastomerer) vilket är 100% återvinningsbart. Marjar Yogamatta finns i flera olika färger och det ingår både bärrem och yogaväska. 

Yoga Wheel & Yoga Block

Redskapsmässigt räcker det egentligen med själva yogamattan, men om du vill addera fler redskap som både kan hjälpa dig och fördjupa dina yogapositioner, kan du använda ett Yoga Wheel och ett Yoga Block som dessa från YOUR VIP SKIN. Hjulet och blocket är tillverkade av bland annat naturkork och är halk- och svettresistenta. Genom att addera dessa i din yogarutin kan du förbättra din hållning med, släppa på muskelspänningar och lindra ryggsmärta.

Yankee Candle Doftljus

När du har redskapen på plats är det dags att välja och skapa utrymme för din nya yogarutin. Om du vill skapa en en lugn och stämningsfull atmosfär kan du inreda med olika typer av yogarelaterade dekorationer. Doftljus är ett exempel på det, som A Calm & Quiet Place från Yankee Candle med lugnande doft av jasmin, patchouli, bärnsten och mysk. 

Doftljus från Skandinavisk

Eller Ro från Skandinavisk med doft av nyklippt gräs, fallna löv, gurka och vildviol. 

UGREEN Mobilhållare

Medan vissa kan utöva yoga by heart, behöver andra stöd i form av Youtube-videor eller andra typer av visuella instruktioner. Och för de som inte har möjlighet att yoga i ett rum med till exempel en datorskärm eller tv att kolla på, går det utmärkt att använda sin iPhone eller iPad, och helt enkelt ställa den i en telefonhållare, som den här från UGREEN. Den är kompatibel med flertalet enheter och passar perfekt för fästa telefonen och följa yogainstruktörer online.

Kristallkit från Icyant

Något som har blivit allt vanligare inom yoga och meditation är att använda sig av kristaller. De används bland annat för att rena, läka och reglera energinivåer och är ett allt vanligare inslag i utövandet av just yoga. Kristallerna finns bland annat som smycken eller som färdiga kit, som detta från Icyant. Det är ett kristallkit som innehåller 15 stycken stenar och kristaller med olika egenskaper och som kan användas vid yoga, meditation, healing eller som dekorativ heminredning. 

Hitta bekväma träningskläder för yoga här

Läs mer:

Finn ro i dig själv – upptäck mindfulness

Kom i form hemifrån– här är allt du behöver