Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Padelguide: Ta ditt spel till nästa nivå i höst

Autumn is coming – och nu lär det åter igen bli huggsexa om speltiderna i padelhallarna.
Är det dags att kitta upp dig inför säsongens duster mot arbetskollegorna, kompisarna eller rent av motståndarna i den lokala stegen? Här är tipsen på tillbehören som gör att du får ett mentalt övertag när du kliver in på banan.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av padelutrustning 

Padelhallarna formligen växer som svampar ur jorden. 2014 fanns det 17 anläggningar i Sverige, tre år senare 98 anläggningar och ifjol drygt 500 anläggningar. Det finns inget som tyder på att padelbubblan kommer att spricka i närtid – snarare tvärtom. Trots att det byggs många nya hallar är efterfrågan fortfarande större än utbudet.

Hand i hand med boomen är det inte bara racketar som går på högvarv i konsumtionscykeln. Allt fler aktörer har insett att man vill förknippas med sporten som växer – och tar fram tillbehör som kan intresserade såväl nybörjare och entusiastiska motionärer till elitspelare.

Här tipsar vi om bollar, t-shirts, grepplindor, väskor, skor och annat smått och gott som får ditt padelspel att lyfta ytterligare.

Head Padel Pro (24 rör)
Pris: 1 220 kronor
Livslängden på padelbollar är begränsad. Efter någonstans mellan två och tre timmars spel förlorar bollarna sin prestanda, alldeles oavsett om du kicksmashar eller myslirar. Att springa till automaten eller närmaste sportbutiken och köpa nya rör i parti och minut slukar mycket tid. Beställ istället en hel kartong med 24 trepack. Snittkostnaden är blott 51 kronor per rör – ett riktigt klipp!

Här kan du köpa Head Padel Pro

T-shirt
Pris: 255 kronor
Well, det här är kanske inte t-shirten du ska drapera i dig när du är på väg till kontoret tidigt en måndagsmorgon. Chefen lär inte göra vågen, så länge han eller hon inte själv redan har blivit frälst av spelet (eller har humor). På padelbanorna lär du däremot få ett och annat uppskattande leende.

Här kan du köpa en t-shirt

Grepplindor
Pris: 389 kronor
Svetten lackar? Jo, man tackar… Många prioriterar bra racketar, schysta kläder och nya bollar – men investerar inte tiden i att byta grepplinda tillräckligt ofta. De flesta lindorna är utformade för att transportera bort svett från handflatorna. I detta paket får du hela 50 lindor i blandade färger. Byt färg beroende på dagsform, humör och motståndare.

Här kan du köpa grepplindor från Bullpadel

Head Core Padel Combi SMU
Pris: 299 kronor
Ryggsäcken och den slitna gymväskan i all ära, med en padelväska känner du dig lite extra proffsig när du stegar fram mot banan och din inbokade match. Denna nätta och smidiga modell har två fack och en ficka för tillbehör. Väskan kommer med vadderat bärhandtag som gör att du kan använda den som en ryggsäck.

Här kan du köpa Head Core Padel Combi SMU

Babolat Movea
Pris: 666-1 140 kronor (beroende på storlek)
Schyst skomodell som passar spelaren som kräver mycket stöd av sina skor.
Ett flexibelt gummi gör skon mer följsam och minskar risken att du ska fastna i gräset på banor utan sand. Det speciella mönstret består både av små dubbar samt sicksackmönster. Dubbarna greppar tag i gräset medan det sicksackade mönstret greppar tag i sanden. Resultatet är ett perfekt grepp, både på padelbanor med mycket sand samt de med mindre sand. Att följa bollen i hörnen och rotera med bollbanan underlättas tack vare att en större del av sulan har kontakt med marken.

Här kan du köpa Babolat Movea

Träningsdagbok
Pris: 61 kronor
Hur var det nu; hade du bokat 90 minuter på måndag 20.30, 60 minuter på lunchen på onsdagen och 90 minuter på lördag 14.45? Det är inte alltid så lätt att hålla koll på alla tider, banor och spelpartners. Istället för att klottra i anteckningsblocket eller mobilen, använd de 120 sidorna med förstånd och få mer ordning i din intensivt uppbokade padelvardag.

Här kan du köpa en träningsdagbok

Trofé
Pris: 95 kronor
Ska du arrangera en kompisturnering i höst? Då kan denna lilla trofé vara ett passande segerpris. Vem vet, det kanske blir en återkommande vandringspokal till slut?

Här kan du köpa en trofé

Shorts
Pris: 360 kronor
Drömmer du om att få spela på världstourerna, men inser att det aldrig kommer ske? Lugn, det går att köpa sig till framgång – åtminstone rent utseendemässigt. Dessa svarta padelshorts gör att du får känna dig som en av stjärnorna på Barcelona Padel Tour för en dag. Ta på dig dem och prata om bandejas, bajadas och viboras som om det inte fanns någon morgondag.

Här kan du köpa shorts

Mer padelutrustning kan du hitta på Amazon.se