Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Parfymerna hon vill ha i julklapp

En julklapp som alltid går hem är en god, hederlig och lyxig parfym. En lyxig sak som få unnar sig, men som alla blir lycklig över att få som överraskning. Det kan däremot ibland vara svårt och snårigt när man ska köpa en parfym till någon man tycker om. Vi guidar dig därför hur du ska tänka.

Amazon.se har alla lyxiga parfymer hon kan tänkas vilja ha i jul

I 4000 år har vi burit doft som skapar välbehag runt om oss . Marie Antoinette myntade en gång i tiden ”Det är bra att parfym finns, men det är synd att den behövs”. För ja, vore det inte magiskt om olika rum, och platser, osade mer av sin unika doft? Det handlar inte om att dölja, eller att alla rum och människor ska osa av samma sötma. Av samma arom. En parfym är även en perfekt gåva till någon du tycker om, en gåva som lyfter och tar fram dess personlighet. Från den stormiga men ack så varma till den ordningsamma men humoristiska. Visst, alla blir glada av en lyxig doft men glädjen av att få en noga utvald och personlig doft ger en glädje som etsar sig fast som ett minne.

Så väljer du en parfym

Ingen parfym utan doftnoter. Och doftnoterna kan vara många och framställas på olika vis. Det finns nämligen både natruliga doftnoter och de som är syntetiskt framställda. De flesta parfymer är uppbyggda likt en pyramid med topp–, mellan– och basnot. Ofta är toppen frisk och pigg och baserad på citrus innan doften mognar på huden och förändras i mellan- och basnoten. Mellannoten är doftens hjärta, där finns det stor plats för ett brett spektrum av alla möjliga ingredienser. Från kryddighet av mustiga kryddor till sötma från blommor. Basnoten balanserar sedan och lämnar huden sist. Den är ofta tyngre och fylligare, som trä, läder, mossa och vanilj.

Så hur väljer man då parfym till någon man tycker om? Jo, givetvis efter personlighet. Det finns en doft för både minimalisten som den som gillar att sticka ut. För den som gillar att sticka ut och prova nytt så är en doft med värme och djup det perfekta valet. Gärna lite udda och raffinerade noter som sticker ut i mängden. För minimalisten får det istället vara lättare noter, som nytvättade lakan. Mjukt och pudrigt, en ren och krispig känsla.

Ett tips är att läsa på om dofterna och noterna för att hitta rätt. Att prova de på sin egna hud är även att rekommendera för att se hur de matchar just din egna naturliga doft.

Parfymerna till henne – oavsett vem hon är

Versace Crystal Noir 

Kan ej hitta produkten.

Parfymen till kvinnan med sting. Med denna parfym går man inte obemärkt förbi, men inte på det viset att det drar chockvågor runt om dig. Snarare kommer folk stanna upp och tänka ”wow, vad var det?”.

Giorgio Armani Sì Passione

Kan ej hitta produkten.

För den blyga, men passionerande, violen. En smakfull doft med ett litet sting. En doft med mjuk passion, för dig som vill synas utan att det ska ”låta” för mycket.

Dolce & Gabbana 3 L’Imperatrice

En delikat och fräsch doft för kvinnan som ständigt är i rörelse. En doft som passar alla tillfällen och som landar mjukt på huden.

Carolina Herrera Good Girl 

Doften för kvinnan som går sin egna väg och med huvudet högt. En doft som visar vad man vill.

Calvin Klein Eternity Moment 

En fräsch och blommig doft skapad för den moderna unga kvinnan. En klassiker som aldrig blir fel.

Svårt att köpa en parfym? Ge bort ett presentkort och låt hon välja sin egna nya signaturdoft