Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Piffa upp hemmet till budgetpris – inredning under 500-lappen

Det är inte alltid som ekonomin korrelerar med plötsliga inredningsdrömmar.
Som tur är går det att piffa till hemmet med relativt små medel.
Det gäller bara att tänka i termer om små kostnader med stor förändringspotential.

Äntligen kommer Prime day till Sverige, se till att bli medlem tills dess. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

Kliar det i fingrarna efter att göra om hemma? Sommaren brukar ha den effekten på vissa. Kanske känner du för att fylla på med färg, byta ut textilier eller kakla om? 

Många förändringar i hemmet är kopplade till stora kostnader. Du behöver dock inte lägga dina inredningsdrömmar på hyllan, det gäller bara att skala av och tänka om – vad kan jag ändra på utan att spendera alldeles för mycket pengar? 

Att göra om hemma innebär i många fall att göra sig av med det gamla, till exempel möbler, och byta ut mot nytt och fräscht. Det finns dock inget som säger att du inte kan uppleva den eftersträvansvärda “nya, fräscha” känslan med dina gamla möbler. Det är så enkelt som att piffa till dem och ge dem ett nytt utseende. 

Sittdynor av sammet 

De här stolsöverdragen i sammetstyg är ett exempel på hur du kan ge dina gamla stolar ett nytt utseende, utan att spendera särskilt mycket pengar – i alla fall inte om en sätter det i relation till vad det kostar att köpa helt nya stolar. De här stolsöverdragen skyddar dessutom dina gamla stolsdynor mot repor och spill, vilket gör att de håller sig rena och fräscha tills den dagen du väljer att visa dem igen. 

Väggdekor pioner 

Ett annat sätt att liva upp ditt hem är att addera lite färg på väggarna – och inte nödvändigtvis genom att måla om. Ett billig och smidigt alternativ är att införskaffa dekorativa väggklistermärken som du sätter upp i valfritt rum. De här väggdekoren föreställer pioner i dova färger och är ett perfekt sätt att piffa upp vardagsrummet, hemmakontoret eller hallen.  

Kuddfodral i sammet 

Ett av de enklaste sätten att göra om hemma måste ändå vara att byta ut textilier. Det kan handla om allt från kökshanddukar till gardiner. Dessa kuddfodral i sammet är ett ypperligt exempel på hur du med små medel kan göra stor skillnad i vardagsrummet eller sovrummet. Mixa och matcha olika färger eller kör på en enhetlig look.  

Keramik-knoppar 

Att byta ut knoppar på köksluckor eller byråer kan låta som en liten sak, men det kan göra stor skillnad för helhetsintrycket. Dessa vita kermaik-knoppar har bronsfärgade toppar och en pumpaform för att ge en gammeldags och klassisk intryck. 

Kakeldekor

Att kakla om är sällan en billig historia men som tur är finns det budgetalternativ som kan förvandla ditt kök och badrum i ett nafs. Dessa självhäftande kakel-klistermärken har temat Marockansk Rosenröd Mosaik och ger ett färgglatt lyft till vilket kök eller badrum som helst. 

Matt väggfärg 

Kan ej hitta produkten.

Att måla om är ett relativt billigt och effektivt sätt att skapa förändring i hemmet. Det beror såklart på vilken färg en använder och hur många ytor en planerar att måla. Men att till exempel måla en fondvägg i en härlig nyans som denna Stenblå från Farbe-direkt är ett enkelt sätt addera färg och liv i hemmet. 

Bläddra bland ett stort utbud av heminredning på Amazon.se

Läs mer: 

Det trendiga rengöringsmedlet – som gör smutsjobbet åt dig

Imponera i köket – med hemmagjord sushi