Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Plantera mera – så gör du vårfint på balkongen

Time to get your hands dirty!
För även om du bor i stan kan du skapa ett trevligt hem för dig själv och dina växter - Så odlar du i sann city-anda.
Var snäll mot både moderjord och ge dina blommor den bästa jorden med biologiskt nedbrytbara krukor.

Köp allt till din balkong på Amazon

Biologiskt nedbrytbara krukor, 30 st

Mellan januari och mars är det dags att förodla. Och vilken månad du startar på, beror på vilka frön du har tänkt så. Vissa sommarblommor och bladgrönsaker behöver till exempel längre tid att utvecklas på och det börjar därför bli dags att sätta dessa i jorden. Plantorna får dock inte ställas ut förrän risken för frost har försvunnit!

När du ska så jorden och berika moder jord, såväl som din omgivning, med gröna sköna blad så bör du göra det så hållbart som det går.

Skippa förlegade plastkrukor och börja använd material som är biologiskt nedbrytbar. Idag finns i stort sett alla produkter du kan tänkas behöva till din odling i hållbart material.

Från såbrickor till krukor.

Biologiskt nedbrytbara krukor är ett måste, likväl som såbrickor och blomkorgar i makramé för din blomstrande skörd på din balkong. De biologiskt nedbrytbara krukorna från G-MORE är ett prisvärt alternativ.

Fördelen med sådana krukor är att de inte behöver separeras från själva plantan vid omplantering, utan de bryts så småningom ner och blir till mull. Det medföljer även plantetiketter så att du lättare kan hålla koll på vad som växer i respektive kruka. 

Att odla hållbart behöver varken vara svårt, tråkigt eller fult.

Allt du behöver till din gröna balkong

Biologiskt nedbrytbara fröbrickor

Dessa går med fördel att placera i ett miniväxthus. Connex “inomhus-växthus” är ett exempel på hur du enkelt kan sköta om unga växter och få sticklingar att föröka sig snabbare. Växthuset har en transparent kåpa för optimal ljusförsörjning och är storleksanpassad för att platsa på fönsterbrädor. 

Inomhusväxthus 

När du har sått fröna är det dags att vattna – något som låter enkelt men som kräver försiktighet. Det är nämligen viktigt att plantorna varken får för mycket eller för lite vatten. Ett tips är att använda en blomspruta i kombination med att fylla på vatten underifrån. Blomsprutan kan användas när själva jordytan är torr. 

Beiga plastkrukor med blomfat 

Det första du behöver för att lyckas med dina växtambitioner är såkrukor. Och det viktigaste med såkrukorna är att de har dräneringshål i botten, tillräckligt med utrymme för plantan att växa och att de är rena. Dessa krukor från T4U är perfekta för både odling och som dekoration. Det medföljer även matchande blomfat vilket gör dem enkla att flytta samtidigt som de skyddar underlaget de står på. 

Blomspruta 

När plantorna har vuxit till sig kan du såklart övergå till en helt vanlig vattenkanna som denna i återvunnen plast från Elho. 

Nästa steg är att vänta på varmare grader, det vill säga tills det är dags att ställa ut odlingarna. Och beroende på hur du bor och vilken yta du har att leka med, finns det olika sätt att inreda på. Ett sätt är att hänga växterna i makramé-korgar, som de här från PHILORN. Dessa kommer i set om fyra och är ett supersnyggt sätt att dekorera med växter. 

Makramé blomkorg

Ytterligare ett sätt är att använda blomkrukor med krokar. De här vita krukorna kan hängas på balkongen, i fönstren eller på staket. De har dessutom en avtagbar krok vilket gör att du kan välja om du vill ha dem ståendes eller hängandes. 

Sist men inte minst går det alldeles utmärkt att ställa växterna på en blompall. Den här pallen är både dekorativ och användbar i andra avseenden och ger verkligen dina växter den uppmärksamhet de förtjänar. 

Kanske vill du även möblera om din balkong? Spana in de mysigaste utemöblerna här

Läs mer:

Fem levande växter du kan ha i badrummet

Höj mysfaktorn i trädgården – enkla belysningsknepen