Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Plantera mera– så kan du bli mer självförsörjande

Under pandemin har intresset för odling ökat – och nu ser trenden ut att fortsätta.
Krig i Europa och höga matpriser sägs vara en del av orsaken.
Vi listar allt du behöver för att lyckas med din första odling.

Hitta allt till trädgården här till kanonpriser

Under pandemin ökade intresset för odling och att bli mer självförsörjande hos det svenska folket, en ökning som ännu inte tagit slut.

När det nu är oroliga tider i Europa med ett pågående krig i Ukraina så har intresset för att odla ökat allt mer.

Inflation och ökade matpriser kan ha gett effekt åt att fler vänder sig till fröpåsehyllan snarare än grönsakshyllan i sin närmaste matbutik.

Att då kunna ha sin egna odling hemma av frukt och grönt gör att man dels kan spara några slantar, men också inte behöva förlita sig på matbutikerna i ett oroligt läge. Nu är vi ioförsig inte i ett land drabbad av en sådan kris, men vi kan idag se stigande matpriser på våra standardvaror så som grönsaker, bröd och mejeriprodukter.

Förutom att säkra upp sin livsmedelförsörjning så är odling även väldigt rogivande. Enligt flera olika forskningsrör kan odling öka vårat välbefinnande och minska risken för depression och övervikt.

Så börja odla idag, för godare mat, trygg livsmedelsförsörjning och en glimt av ljus i din vardag där du kan landa här och nu.

 

Allt du behöver för att bli självförsörjande

 

Venezia Odlingslåda 80Cm Antracitgrå

En odlingslåda är ju ett måste för att så dina frön. Denna från Venezia är ett perfekt val med stor kapacitet, utrustad med ett dräneringssystem och lufthål i locket för luftflöde. Passar både den mindre balkongen i stan som den som går all in på sin odling på landet.

Blomlåda med klättringshjälp från Gaspo 

Ett lika fint inslag i din trädgård eller på din balkong som passande för din optimala odling. Gaspo blomlåda med klättringshjälp är idealisk för odling av frukt och grönt, vackra blommor som goda örter.

Tillverkad av massivt gran/trä – planteringens trätjocklek är 32 mm. Ramen är 40/32 mm tjock och lamellerna är 35 eller 20 mm tjocka.

Kvalitet från Österrike – Tillverkad i den vackra Salzkammergut av ett lokalt familjeföretag; produkten är förbehandlad miljövänlig med en vattenbaserad impregneringslösning

Biologiskt nedbrytbara krukor från Dehner

Krukor som är helt biologiskt nedbrytbara är det nya, för vill man bruka sin jord vill man även ta hand om moderjord. Odlingskrukorna från Dehner är tillverkade av 85% cellulosa och med reducerad torvhalt och är således helt biologiskt nedbrytbara. Perfekta krukor när du vill plantera om, ta sticklingar eller separera dina odlingar.

 

Salladsfrö 16 x 100 frön sallad mix 100 % naturfrön handplockade från Portugal

Ingen sådd utan frön.

Detta multipack med salladsfrön är optimalt för dig som är ny på odling. Paketet innehåller hela 16 påsar med olika salladsväxtarter. De är lätta att plantera och kan växa till liv både på din balkong, terrass, i din rabatt i trädgården, i ett växthus eller i en blomkruka på ditt fönsterbräde. Tillsammans med fröpåsarna medföljer en broschyr med odlingsinstruktioner.

De olika salladssorterna är: Röd sallad Bowl, kagraner Sommar, Quatro Estacoes, Ruccola, Romana, Grand Rapids, Sucrine (salladshjärta), Belgisk Endivia, baby löv vår, Maravilha Verano, Coreta de Bordeos, Rainha de Mayo, Crispilla Amarilla, vattensallad, baby löv asia, snittskia.

 12 påsar grönsaksfröer 

Komplettera din grönsallad med goda och färgsprakande grönsaker. Detta paket innehåller 12 olika grönsaks- och salladsfröer för odlingslådan som du enkelt kan odla inomhus i ditt kök eller utomhus i trädgården, växthuset eller på balkongen. Frön som kan blomstra ut till tomater, paprikor, lök, grönsallad, squash, gurka, körsbärstomater, morötter, ärtor och rödbetor bland annat.

Odla din egen örtträdgård – 12 örtsorter redo att planteras 

Odla dina egna kryddor till maten – det kommer smaka bättre än aldrig förr.

Med denna fröblandning får du över 8700 örtfrön för att odla 12 populära kulinariska örter. Mer än tillräckligt för att odla en egen örtträdgård och få njuta av färska örter till en bråkdel av butikspriserna. Bland annat mynta, dill och persilja.

Trädgårdshandske från GARDENA 

Glöm inte att skydda dina händer när du ska gräva i grönsakslandet. Dessa från Gardena är ett bra alternativ som håller dina händer i gott skick.

Bevattningskula från Bio Green

Med bevattningskulan från Bio Green sparar du både vatten och tid. Kulan har ungefär 3 liters kapacitet och du får högre avkastning – bra bevattnade växter producerar mer blommor och växter.

Blomlåda 100 cm mörkbrun från Emsa

En blomlåda i klassisk design för balkongen: Blomlåda i mörkbrun (längd: 100 cm) med förstärkningsstag för extra stabilitet och extra stor planteringsvolym.

Utrustad med smart bevattningssystem Aqua Comfort: oberoende reglering av vattenbehovet tack vare speciell fleece, inklusive vattennivåindikator med fyllningsschakt.

Enkel användning och fastsättning: Trä den speciella fleecen i den medföljande dräneringsplattan, plantera blommor med jord i kärlet, vattning utifrån genom fyllningslina, förhindra vattenloggning tack vare dräneringsplattan.

100 % väderbeständig: Robust plast, UV-resistent och frostbeständig och lätt att rengöra, tillverkad i Tyskland.

Spana in fler fröer här

Läs mer:

Det våras för gräsklipparen – fem gräsklippare med millimeter precision

Prepping – det här behöver du ha hemma