Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Praktiska matlådor – för grönare och godare måltider

Den 23 mars är det matlådans dag. För att uppmärksamma detta tipsar vi om matlådor för olika typer av mat, som både gör det lättare och godare att ta med hemlagad mat till jobbet. Först ut är Mujuze’s lunchlåda med plats för alla tänkbara tillbehör.

Du hittar fler varianter av matlådor på Amazon 

Lunchlåda med 5 fack

Matlådans dag instiftades på initiativ av ICA, med syftet att försöka minska matsvinnet. Att spara matrester från andra måltider och äta till lunch dagen efter är ett utmärkt sätt att minska sitt egna matsvinn. Men är att kunna göra matlådor behövs något att lägga maten i – här är 4 praktiska matlådor i olika modeller och material. 

Den här lunchlådan, från varumärket Mujuze, är tillverkad av högkvalitativ BPA-fri och giftfri plast och är utrustad med två lager och fem fack. Det övre lagret innehåller tre större fack och en liten behållare för sås (med lock) och det undre lagret är ett enda stort fack. Tack vare alla sina olika avdelningar går det att ta med en komplett måltid till lunchen – du behöver inte kompromissa om några ingredienser med denna matlåda! Den är dessutom 100% läckagesäker tack vare silikontätningen på locket och passar både varm och kall mat. Själva lunchlådan är mikrovågsugnssäker, men ej locket. 

Allt du behöver för matlåde-preppingen

Matlåda i rostfritt stål 

Den här matlådan från Sattvii fungerar som fyra matlådor i en! Den erbjuder både utrymme för större måltider och för olika typer av tillbehör, tack vare de två små behållarna. De är perfekta för sås eller sallad! Matlådorna är tillverkade av rostfritt stål och klarar av diskmaskin, men rekommendationen är att diska för hand – för längre hållbarhet. 

Matlåda i glas

Home Planet matlåda är tillverkad av glas, har tre fack och medföljande bestick (kniv, gaffel och sked). Den är säker att använda i mikrovågsugn, ugn och diskmaskin, men det gäller endast själva glaslådan. Hela matlådan (glaslåda + lock) är dock säker att förvara i kyl och frys. Home Planet matlåda är en perfekt matlåda för hemlagade luncher och mellanmål.

Termos i rostfritt stål 

Ibland så räcker inte tiden till eller så finns det ingen ork helt enkelt. Då är det smidigt att kunna ta med snabba, enkla rätter som soppa eller gröt till matlåda. Den här läckagesäkra matbehållare från ValueTalks, är perfekt för varma måltider. Den är utrustad med en extra bred öppning – för möjligheten att förvara annan mat än flytande. Det medföljer dessutom en ihopvikbar sked samt att locket går att använda som skål. 

Du hittar fler termosar och olika typer av dryckesbehållare här

Läs mer:

Så får du till de frasigaste våfflorna

Grönsaksskäraren – kökshjälpen du inte visste att du behövde