Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Prepping – är du förberedd på en kris?

Strömavbrott, vattenbrist och extremt väder är bara ett fåtal exempel på katastrofer som kan komma att inträffa i vårt avlånga land. Vad gör du den dag det väl händer? Det är sällan en katastrof inträffar med förvarning. Viktigt är därför att ha rätt saker i hemmet. Vi hjälper dig med de bästa tipsen på vad du behöver om krisen kommer.

På Amazon.se hittar du allt du behöver vid en krissituation

Prepping är ett begrepp som blivit allt mer uppmärksammat i media på senare tid. Begreppet har växt fram från engelskans “prepare” som enkelt sagt betyder att vi skall vara förberedda. Förberedda på att en dag vakna upp utan el i hemmet. Förberedda på att en dag vakna upp utan mottagning på vår telefon. Förberedda på att en dag vakna upp utan vatten i våra kranar. Vi måste vara redo för allt.

Så hur går vi tillväga för att vara redo? Tja, i och med att det är extremt svårt att kunna förutse en katastrof blir rätt saker i hemmet A och O.  Visst kan det vara lite klurigt att veta exakt vad en behöver vid en sådan situation. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig.

Här kommer ett urval av de bästa hjälpmedlen om krisen väl kommer

Portabelt batteri/Powerbank

Pris: 399,99 kronor

Strömmen har gått. Visst är det då besvärligt att inte kunna ladda sin telefon? Ett portabelt batteri är en perfekt lösning på det problemet. Inte minst denna enhet som laddas upp med hjälp av solcellsenergi. Har du sedan tidigare en vanlig powerbank? Då kan du utan problem ladda den i det här portabla batteriet. Dessutom är ett stort plus att denna produkt är vattenskyddad och utrustad med en ficklampa.

Här kan du köpa den här produkten

Campinglampa med solcellsenergi

Pris: 211,46 kronor

Tvingar den rådande krisen dig till att lämna hemmet och därmed fara ut i mörkret? Då är det bra om du får med dig den här produkten. En campinglampa lämpar sig bra om du vill lysa upp en större yta än vad en ficklampa kan hjälpa till med på en bestämd plats. Att den dessutom är utrustad med USB-portar hjälper dig att ladda upp din telefon. 

Här kan du köpa den här produkten

Vevradio

Pris: 899 kronor

Att en dag vakna upp med ett elnät som ligger nere kan verka obehagligt. Inte minst om du tar fram mobiltelefonen och ser att du inte har någon mottagning. Ett lugn i den stunden kan då vara att dra fram sin vevradio från förrådet. Med hjälp av vevradion kan du alltid komma åt den viktigaste informationen som ges till samhället, allt genom att snurra den inbyggda veven några varv för hand. Vilse i skogen? Den inbyggda nödsignalstonen kan då vara livsavgörande.

Här kan du köpa den här produkten

Stormkök

Pris: 599 kronor

Även i kristid behöver vi äta mat. Inte minst vill vi gärna äta tillagad mat. Därför är det självklart att ha med sig ett stormkök när du lämnar din bostad. Vidare kan produkten även fylla sitt syfte i hemmet. Fungerar inte spisen? Inga problem. I detta paket ingår en stekpanna samt två kokkärl. 

Här kan du köpa den här produkten

Första hjälpen-kit

Pris: 215 kronor

I en turbulent tidsperiod är det väldigt lätt att råka på en skada. Befinner du dig i skogen kan allt från ett skrapsår på knät till att stuka foten vara saker du drabbas av. Här har du ett välfyllt paket med allt du kan tänkas behöva för att säkra din trygghet. Behöver du spendera en natt ute i det kalla vädret? Dra fram den medföljande nödfilten som skyddar dig från kylan. Har du fått en skada? Använd plåster eller bandage. Regnar det ute? Ta på dig regnponchon. 

Här kan du köpa den här produkten

Vattenfilter, LifeStraw

Pris: 257,76 kronor

Finns det något viktigare än vatten för oss människor? Inte nog med att det får våra organ att fungera normalt, det förbättrar också vår koncentrationsförmåga. Detta är bara en bråkdel av vad vatten gör för oss. Vi klarar oss inte utan det. Att besitta ett vattenfilter kan därmed vara skillnaden mellan liv och död. Bara doppa produkten i vattnet du vill dricka ur och använd det sedan precis som ett sugrör. Så enkelt är det!

Här kan du köpa den här produkten

Hopfällbar grill

Pris: 223,60 kronor

Även i kristid kan vi få sug på just grillat. Tur nog finns det hopfällbara grillar som lämpar sig perfekt om vi inte har tillgång till el och befinner oss på färd. Den här grillen passar lite extra bra eftersom att den kan fällas upp och rivas ner på under minuten. Att den dessutom är rustad med ett handtag gör det extra lätt att flytta den. Perfekt om vi snabbt måste ta oss från en plats till en annan.

Här kan du köpa den här produkten

Klicka här om du vill se fler produkter lämpade för vildmarkslivet