Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Presenter till nyblivna föräldrar – 10 tips

De fnittrar åt uppstoppade papegojor, gråter när nappar tappas bort och älskar att jollra i höga tonskalor.
När första barnet gjort entré i hemmet blir inget mer sig likt.
Här är tipsen på prylarna och sakerna som får ditt barn att stormtrivas – och din egen vardag att bli mer friktionsfri.

På Amazon.se kan du hitta allt du behöver till din nya familjemedlem

Att bli förälder och att hänga med i nya sömncykler är inte sällan lika med att bli disträ. Först kan man glömma att duscha bort schampot i håret (för att inse det vid påklädnad) och sedan hälla upp – och dricka – 15 milliliter matlagningsvin istället för Kan Jang.

Å andra sidan: att bli vithårig och att upptäcka att matlagningsvin smakar lakrits uppvägs ofta av det faktum att varje morgon vakna av sitt barns kluckande skratt.

Alla som blivit småbarnsföräldrar är väl medvetna om att det inte bara behövs mer sömn på kontot – utan också många småprylar och saker för att vardagen faktiskt ska gå ihop och funka.

Här tipsar vi om presenter till dig själv eller till kompisarna som nyss blivit föräldrar för första gången.

Aktivitetsbåge för barnvagnen
Pris: 309 kronor
Barn gillar när det skramlar och låter – gärna mycket. Med denna båges universalklämmor kan du lätt och smidigt placera musikspelande leksaker på lagom avstånd från barnet som ligger eller halvsitter i barnvagnen. De flexibla bågarna kan vridas mot barnet. Nu blir barnvagnspromenaderna garanterat extra lustfyllda.

Här kan du köpa en aktivitetsbåge för barnvagnen

Snuttefilt
Pris: 138 kronor
Nästan alla barn har sina egna favoritsnuttisar. Kanske kan denna ”gosis” med mjukt enhörningshuvud och som är lätt att greppa bli den nya ögonstenen? Tack vare fästringen kan snuttefilten enkelt fästas på alla sorters nappar. En smart två i ett-lösning.

Här kan du köpa en snuttefilt

Aktivitetsstol
Pris: 533 kronor
Populär upptäckarstol med avtagbart leksaksfack och ett upplyst piano med 20 inprogrammerade låtar och ljud, men också med knappar och figurer som stärker barnets sensoriska och finmotoriska utveckling. Den bekväma sittdynan på stolhöjningen är tvättbar och kan lätt torkas av.

Här kan du köpa en aktivitetsstol

Uppblåsbar lekmatta
Pris: 108 kronor
Har ditt barn gjort ansats till att försöka börja krypa? Med denna uppblåsbara lekmatta i hemmet blir barnets ben- och armmuskler naturligt starkare. Den sensoriska mattan främjar även hjärnans utveckling och förbättrar den så kallade hand-öga-koordinationen. Färgglad grafik lockar till stimulans. Om du vill kan du efter användning vika och rulla ihop mattan för att sedan packa ned den i hand- eller resväskan. Optimalt för dig som ofta är på resande fot med barnet.

Här kan du köpa en uppblåsbar lekmatta

Touchpiano
Pris: 299 kronor
Detta läckra piano med touchtangenter av trä bidrar till att barnet kan skapa sig en känsla för både ljud och färg. Välj mellan sex olika melodier som spelas upp genom att barnet följer en viss färgordning. Tre notblad medföljer dessutom. Nominerad till årets babyleksak 2019.


Här kan du köpa ett touchpiano av trä

Spegel för baksätet
Pris: 180 kronor
Vill du hålla uppsikt över barnet i baksätet trots att du sitter med händerna på ratten och med fokus på trafiken? Med en praktisk och justerbar nackstödsspegel med 360-gradersrotation behöver du inte oroa dig i onödan. Välj mellan tre olika infästningsalternativ för att säkerställa att spegeln sitter stadigt under bilresan.

Här kan du köpa en spegel för baksätet i bilen

Videobabyvakt
Pris: 1 669 kronor
Ett måste i alla spädbarnsföräldrars sovrum – en sladdlös babyvakt med alla funktioner som du kan tänkas behöva. Ibland behöver barnet bara få höra din röst. Då kan det vara tryggt att veta att du kan prata med barnet oavsett var i hemmet du är. På den tum 2,7 tum stora färgskärmen kan du se ditt barn dygnet runt med tydligt infrarött mörkerseende som slås på automatiskt. Hör minsta skratt, joller och hickning klart och tydligt. Om barnen har svårt att sova kan kanske en vaggvisa lugna?

Här kan du köpa en videobabyvakt från Philips (Avent SCD831)

Lysande nappar
Pris: 69 kronor
Mitt i natten vill man som förälder inte ge sig ut på ett äventyrligt sökande efter en borttappad napp. De senaste årens revolution stavas nappar som lyser i nattmörkret, en uppfinning som skapar harmoni. Dessa nappar är tillverkade i naturgummi, är särskilt bittåliga och lämpar sig bra även för bebisar som precis fått sina första tänder. Kittet innehåller även en steriliserings- och förvaringslåda.

Här kan du köpa lysande nappar

Diskmedel för nappflaskor
Pris: 53 kronor
Med naturbaserade innehållsämnen, fria från parfym och färgämnen, har detta diskmedel utvecklats speciellt för att ta bort mjölk-, välling- och juicerester. En kanonprodukt för alla mammor och pappor som brukar diska barnets nappflaska en gång om dagen.

Här kan du köpa diskmedel för nappflaskor

Sparkdräkt
Pris: 216-385 kronor
Mysigt designad, bekväm och varm sparkdräkt för alla barn mellan två månader och upp till tre år. Välj mellan olika djurformer – kanske panda, räv, ko eller gris?

Här kan du köpa en sparkdräkt

Mer babymode kan du hitta på Amazon.se