Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Prylarna du trodde hade gått ur tiden

Saccosäck, axelvaddar och lavalampor tar fram skämskudden i oss.
Men vissa saker gör sig fortfarande bra – som de här fem prylarna.

Hitta massvis av gamla retroprylar på Amazon.se

Var det bättre förr? Det tvista de lärde. På pryl- och designfronten klarar många saker inte tidens tand, medan några få behåller sin coolhet och blir riktiga klassiker. Dessa grejer tillhör den senare kategorin.

Retro arkadspel

På 1980-talet sprang kidsen runt med dessa spelkonsoler på fickan, tänk att kunna lira överallt och inte hemma framför tv:n! En klassiker som åldrats riktigt väl, nostalgitripp för de äldre och rolig gimmick hos yngre gamers.

Metallskylt till väggen

Kliv in i ett tonårssovrum på 1990-talet och du hittar garanterat en metallskylt på väggen med tryck. Ett bilmärke, läsksort eller nåt 1950-talsinsiprerat med klatschig slogan var mer regel än undantag.

Kan ej hitta produkten.

Digital klocka

Under en period hade denna typ av klockor rejäl töntstämpel, men i dag bär modemedvetna de lite kantiga digitalklockorna med stolthet. En tydlig blinkning till 1980-talet, men också bra klockor som håller tiden.

Retro förvaringsburk

Dessa burkar, med tydlig inspiration från 1950- och 60-talets USA, har nog aldrig gått ur tiden. Funkade bra för tio år sedan, funkar bra även nu som en färgklick dagens vita och fräscha kök.

Jordglobsbar

Vem minns inte denna skapelse hemma hos äldre släktingar som gärna ville ”piffa till” sitt murriga bibliotek med dito röd läderfåtölj? Kan bli en riktig retrosnygg pärla i rätt omgivning även i dag.

Fler retroprylar kan du hitta här