Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Prylarna som uppmuntrar till lek och lärande

Många saker är antingen roliga eller lärorika. Det är sällan det är både och.
Men det finns faktiskt inredning, böcker och leksaker som fyller båda funktionerna.
Här är sex prylar som uppmuntrar till lek och lärande.

Att hitta den rätta balansen mellan lek och bus kontra lärande kan vara svårt – framför allt i vardagen. Men det finns faktiskt både inredning, böcker och leksaker som å ena sidan är underhållande och å andra sidan är lärorika. 

Självklart behöver inte varje ledig stund ägnas åt att lära sig nya saker, men det skadar ju knappast att kombinera lek och lärande. Vi har gått igenom utbudet av leksaker, heminredning och böcker som kombinerar dessa två saker, och valt ut några av våra favoriter. Hur smidigt är det inte att lära sig alfabetet samtidigt som en äter? Eller att hoppa hage samtidigt som en övar på siffror? 

Skrivbordsunderlägg alfabetet 

Passa på att öva på alfabetet vid skrivbordet eller matbordet. Detta kreativa bordsunderlägg passar perfekt att ställa tallriken på eller för att skydda bordet när barnen vill rita och måla. Öva på bokstäverna genom att peka på djuren eller tvärtom – peka på djuren och fråga vilken bokstav de börjar på!  

Tallriksset Design Letters 

Ett annat sätt att öva på alfabetet vid matbordet är att använda dessa innovativa tallrikar och skålar från Design Letters

Lilla boken om Stopp! Min kropp!

Många barn tycker att det är både roligt och utmanande att läsa böcker av olika slag. Lilla boken om Stopp! Min kropp! är ett samarbete mellan Rädda Barnen och bilderboksskaparen Åsa Karsin. Boken riktar sig direkt till de små barnen och kan ses som en första bok om integritet och samtycke. Boken består av korta, tydliga texter med uttrycksfulla illustrationer som guidar barnen genom olika situationer i både hemmet och på förskolan.

Aktivitetskub 

Det här är en aktivitetskub för barn i åldern ett år och uppåt. Det är en pedagogisk och underhållande leksak i ett som består av fem sidor med olika utmaningar för barnet. 

Mina första insekter av Emma Jansson

REA

Boken Mina första insekter är del fyra i serien Upptäck naturen av Emma Jansson. Boken berättar om och illustrerar flera olika insekter som finns i den svenska naturen och lär ut kort och innehållsrik fakta.

Lekmatta 

Den här lekmattan passar perfekt i barnrummet och uppmuntrar både till lek, lärande och fysisk aktivitet. Att hoppa hage är en klassisk skolgårds-lek som i det här fallet både övar siffror och balans samtidigt som det är underhållande. 

Bläddra bland ett stort utbud av inredning till barnrum på Amazon.se

Läs mer: 

Sommarens roligaste sällskapsspel

Förvandla din trädgård till ett vattenland