Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Pyssel för regniga dagar – för hela familjen

När vädret sviker och fantasin sätter stopp – engagera familjen i något kreativt.
Skapa smycken, tvålar och badbomber och använd själva eller ge bort i present till någon ni tycker om.

Bläddra bland ett stort utbud av pyssel på Amazon.se

Den svenska sommaren kommer med sin traditionella dos av regn och rusk. Det borde inte komma som någon överraskning för någon – ändå suckas och stressas det när vädret slår om. Vad ska vi göra idag? Hur ska vi underhålla barnen när öser ner ute? 

I denna moderna tid vi lever i kan det vara svårt att slita barnen (och sig själv) från teknisk underhållning. Kanske gör du det av ren vana eller så har du inget annat alternativ än att knappa på datorn eller scrolla på telefonen. 

Men nästa gång semesterplanerna ställs på ända på grund av dåligt väder, se det som ett ypperlig tillfälle att upptäcka en ny hobby – där hela familjen kan delta. Att skapa saker med händerna som smycken, tvålar, badbomber eller lerfigurer, kräver inga förkunskaper. Allt som behövs är lite nyfikenhet och viljan att lära.

Vi har gått igenom utbudet av DIY-pyssel och plockat fram några av våra favoriter. Dessa pysselaktiviteter passar både stora och små och är ett perfekt sätt att underhålla familjen på sommarens regniga dagar.

Smyckestillverkningskit

Skapa vackra smycken med detta smyckestillverkningskit med 5588 delar från Lre Co. För mer avancerad smyckestillverkning finns det ett ännu större set om 12550 delar från Eluckin.

Lera 

Inkludera familjens minsta i pysselaktiviteterna och låt kreativiteten flöda med KARLOR lufttorkande modelleringslera. Kitet består av lera i 36 olika färger för kreativa skapelser. En annan tillverkare av modelleringslera för små barn är Play-Doh, och detta set bestående av 36 brukar är lämpade för barn från två års ålder. Det är ett perfekt sätt att inkludera småttingarna i kreativa aktiviteter. 

Badbomber

Att bada badkar är kanske mer en höst och vinteraktivitet, men att skapa lyxiga badbomber har ingen säsongsstämpel. Med det här Gör-det-själv ’Lemon Fizz’ badbomber-kitet kan du tillverka egna badbomber – till dig själv eller som gåva till någon du tycker om. Medan detta DIY-kit vänder sig till äldre målgrupper är Sentosphere badbombskit bättre lämpat för de yngre. Med det här pysselsetet kan ni göra badbomber i form av naturinspirerade motiv som blommor, sjöstjärnor eller musslor.

Tvål

Att göra hemgjorda tvålar är en aktivitet som går att involvera hela familjen. Kanske har ni en släktning som fyller år inom den närmsta tiden, eller är ni kanske bortbjudna på middag? Vad passar då bättre än att ha med sig en hemgjord tvål som gå-bort-present? Allt du behöver (förutom själva ingredienserna) är etiketter, formar och inspiration, till exempel i form av en ”receptbok” för skönhetsprodukter. 

Dekorativa inslagningsetiketter i olika stilar för hemmagjorda tvålar

Tre stycken silikonformar för tvåltillverkning

Botanical Soaps: A Modern Guide to Making Your Own Soaps, Shampoo Bars and Other Beauty Essentials ger konkreta tips och inspiration på hur du kan skapa dina egna skönhetsprodukter av naturliga ingredienser.

Läs mer: 

Så gör du glass, sorbet och frozen yoghurt – på 30 minuter

Förvandla din trädgård till ett vattenland