Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Rulla dig till bättre hälsa – 3 smärtlindrande redskap

Lider du av ömma muskler och stela leder? Och har du slut på idéer för hur du ska få bukt med problemet? Investera i en foam roller från REEHUT. Investera i din hälsa!

Du hittar allt inom träning och hälsa på Amazon

Foam roller 

Jämfört pris på Prisjakt:

 

Det finns många bakomliggande faktorer till stelhet och smärta. Det finns minst lika många lösningar på problemet. Massageredskap av olika slag, till exempel foam rollers och triggerpunkt-bollar, är både lätta att använda och effektiva mot värk och spänningar. 

Vill du få bättre rörlighet och bli mer flexibel i kroppen? Då är en foam roller rätt redskap för dig. Utöver ökad rörlighet och flexibilitet används foam rollers för att massera muskler och lösa upp muskelknutar och det finns olika typer av foam rollers beroende på hur djupgående massage du vill ha.  Använd en slät foam roller för lätt massage och en med upphöjningar för en djupare och ”hårdare” massage. REEHUT Foam roller har ett taggigt mönster (diamond pattern) vilket resulterar i en mer djupgående massage. De vanligaste områden att använda foam rollers på är armar, ben, rygg, skuldror och nacke. 

Så här använder du en foam roller: Foam rollers används lite olika beroende på vilken del av kroppen som ska behandlas. Med REEHUT Foam roller medföljer en kostnadsfri, elektronisk guide som hjälper dig att massera på korrekt sätt. 

Triggerpunkt-bollar

Triggerpunkt-bollar, eller massagebollar som de också kallas, används för att minska stress, lindra muskelspänningar och hjälpa till att lösa upp muskelknutar. De är vanliga redskap vid yoga, meditation och stretchning och går att använda på olika sätt, till exempel liggandes, sittandes eller ståendes. 

Så här använder du en triggerpunkt-boll: Placera bollen på en hård yta, till exempel mot golvet, en stolsrygg eller vägg. Rör dig långsamt fram och tillbaka tills du hittar en öm punkt eller ett ömt område. Stanna kvar vid det ömma området och applicera din kroppsvikt på bollen och rulla fram och tillbaka tills trycket minskar. 

Peanut Ball (ekologisk!)

Jämfört pris på Prisjakt:

 

En annan variant av triggerpunkt-bollar är en så kallad peanut ball. Den har i princip samma funktioner som en vanlig triggerpunkt-boll, med fördelen att den går att använda för att massera området runt ryggraden. Tack vare de dubbla bollarna kan redskapet följa ryggraden längs med båda sidorna – samtidigt. 

Så här använder du en peanut ball: Används på liknande sätt som en klassisk triggerpunkt-boll, det vill säga: placera din peanut ball på en hård yta, fördelaktigen på golvet eller mot väggen. Rör dig långsamt fram och tillbaka tills du hittar en öm punkt eller ett ömt område. Stanna kvar vid det ömma området och applicera din kroppsvikt på bollen och rulla fram och tillbaka tills trycket minskar. 

Du hittar fler massageredskap här

Läs mer:

Massage var och när du vill – detta behöver du

Hälsporre – så råder du bot på problemet