Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Rymdsagan har blivit Legos mest populära tema

Lego var länge enbart synonymt med färgade plastbitar som man kunde sätta ihop. Sedan kom gubbarna. Numera finns det en uppsjö olika teman inom detta koncept. Ett av de mest populära är Star Wars-Legot.
Här kommer några tips på de häftigaste Star Wars-byggsatserna.

På Amazon.se kan du hitta ett brett utbud av olika legobyggen

Sedan den första filmen i Star Wars-serien hade premiär 1977 har ytterligare åtta filmer och oräkneliga filmer och serier som utspelar sig i samma universum gjorts. Luke Skywalker, prinsessan Leia, Darth Vader är bara några av de odödliga karaktärer serien skapat och som blivit populärkulturella ikoner. Serien av filmer och sidohistorier har idag närmast blivit en egen subkultur, och produkter som kopplas till serien är i det närmaste oräkneliga.

En av de mest populära Star Wars-produkterna på marknaden är Lego-serien med Star Wars-tema, som först lanserades 1999 och sedan dess blivit ett av det danska varumärkets största succéer. I skrivande stund har man lanserat 817 olika byggsatser som är baserade på den klassiska filmserien och år 2020 var Star Wars det bäst säljande temat hos företaget. Intresset för att bygga små modeller av rymdskeppen som Millenium Falcon, rymdbaserna eller klassiska karaktärer som R2D2, C3PO och Darth Vader verkar vara omättligt. 

Här kommer tips på häftiga Star Wars-Legobyggsatser du kan köpa. 


Imperial Tie Fighter Lego
Pris:
325 kronor
Nu kan du bygga de klassiska Star Wars-rymdskeppen Tie Fighter används av den mörka sidan och har förekommit i filmerna ända stan seriens start, nu kan du själv bygga upp en liten flotta. I paketet ingår även tre små figurer: en pilot, en stormtrooper och en protokolldroid.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen.


Stormtrooper-hjälm
Pris:
485 kronor
Är det något din bokhylla saknar så är det en Stormtrooper-hjälm i Lego. Denna byggsats är främst för vuxna eller tonåringar med ordentligt tålamod. Hjälmen, som levereras med ställ och namnskylt är en iögonfallande prydnad som återger hjälmens ikoniska konturer med imponerande detaljrikedom.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen.


Dödsstjärnan Final Duell
Pris:
1202 kronor
Med denna byggsats är det meningen att du själv ska kunna återskapa den episka ljussabelstriden i kejsare Palpatines tronrum. Byggsatsen innehåller fem figurer, bland andra Luke Skywalker och Darth Vader med tillhörande ljussablar. Hela byggsatsen består av 775 bitar och rummet, som kan fällas ut, bjuder på många olika funktioner, som bland annat en roterande tron och trappor som kan kollapsa.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen.


Millenium Falcon
Pris:
2428 kronor
Detta mäktiga skepp i Lego är drömmen för alla Star Wars-fantaster. Byggsatsen innehåller 1414 delar och visar skeppet detaljrikt samtidigt som den har många häftiga funktioner, som roterande laserskyddstorn och ett avtagbart tak.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen. 


Yoda-byggsats
Pris:
865 kronor
Denna Yoda-byggsats är den perfekta presenten, antingen till dig själv eller någon du tycker om. Inte nog med att den är fin att de på som den är, denna jedimästare kommer med många detaljer och funktioner. Huvudet är rörligt, liksom ögonbrynen, fingrarna och tårna.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen.

Hitta fler legobyggen på Amazon.se