Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så blir du en mästare vid grillen

Grillen ska tändas snabbt och smidigt, köttet ska ha rätt temperatur och burgarna ska smashas saftiga och krispiga.
Det är en del att hålla koll på om grillfesten ska bli riktigt lyckad.
Här är redskapen som gör grillningen både enklare och roligare.

På Amazon.se hittar du allt du behöver för en ultimat grillsommar!

Grillsäsongen är igång. Om det nu finns en sån säsong. Vissa (författaren av den här artikeln inkluderad) tenderar ju att hålla grillen varm i stort sett året runt. Men vädret tillåter numera tillställningar där vi kan sitta ute och äta en god bit kött med vänner och familj. Underbart – om du har koll på prylarna när du står där och ska få ihop det till hela sällskapet i tid.

Läs mer: Varning för het sommar – köp fläkt redan nu

För att grillbjudningen ska bli lika delar aptitlig som härlig för umgänget gäller det förstås att du besitter en viss finess som bara kan uppnås genom övning vid din grill. Men det finns redskap och hjälpredor som kan underlätta det hela – oavsett om du är något av en nybörjare eller självutnämnd grillmästare.

Det här är verktygen som gör din grillning enklare, minskar stressen och hjälper dig att ta nästa steg i din grillning.

Kolstartare, Weber

När gästerna har anlänt med kurrande magar och stora förväntningar om en ordentlig grillbuffé så vill du inte stå där och kämpa med att få till rätt glöd. Det du vill är snabbt få en jämn och fin glödbädd i din grill så att du kan börja med det roliga – själva grillningen.

Det görs bäst genom en kolstartare, eller skorstensstartare om du så vill. Vad du än väljer att benämna det som så är detta prylen som enklast ger dig bra glöd, dessutom utan att blanda in tändvätska eller andra kemikalier. Placera igångsättande kuber eller dylikt under, fyll på med kol eller briketter och sedan väntar du ungefär 10-15 minuter innan du har en perfekt glöd att hälla över och placera ut i grillen.

Här kan du läsa mer om och köpa Weber Träkolskamin Silver

Stektermometer, Weber

Oavsett om du lagt på kycklingfiléer, lammspett eller oxfilé på grillen så är rätt innertemperatur vägen till en utsökt köttbit. Med hjälp av en stektermometer kan du ha kontroll över situationen samtidigt som du kanske förbereder något annat till middagsbordet eller bara står och snackar med polaren över en öl.

Weber digitaltermometer är ett smidigt och enkelt redskap för att mäta snabbtemperaturen och på så sätt undvika att behöva ha locket på din grill öppet för länge.

Här kan du köpa Weber Digitaltermometer med snabbavläsning

Grillspett, Lingsfire

Få saker osar grillfest som ett par rejäla spett, med blandade grillfavoriter på. Men tunna pinnar med för mycket gott på kan bli svårt att hantera snyggt och säkert. Därför kan det vara tid för att införskaffa ett set med ordentliga handtag, större plats för mer kött och en känsla av växla upp i sina grillambitioner rent allmänt.

Det är något som Lingsfire tänkt på när man tagit fram det här setet av grillspett, med snidade trähandtag, stora nog att få plats med mycket kyckling eller kött, enkla att vända på och utan risk för att bränna dig. Dessutom ser det ju snyggt ut.

Här kan du läsa mer om och köpa Yierma BBQ grillspett

Grillhandskar, Weber

När hamburgare ska flippas, stora köttbitar ska vändas och gästerna väntar vill vara smidig vid grillen och att saker och ting rullar på utan incidenter. Även om du känner dig stryktålig så är det faktiskt inte speciellt kul att bränna sig – och därför bör du ha ett par grillhandskar till förfogande.

Om du vill undvika att behöva ta och av på klumpiga grillhandskar så finns det alternativ som du helt enkelt kan ha på från dess att du tänder grillen tills att du är klar med maten. Webers handskar tillverkade av högkvalitativt värmebeständigt aramidtyg är ett sådant alternativ. Med dessa går du säker kring köttet med dina händer och slipper känslan av att handskarna är i vägen.

Här kan du läsa mer om och köpa Inkbird BBQ handskar

Gjutjärnspress, LetCart

Dags för smash burgers? För att haka på trenden att smasha dina hamburgare krävs en ordentlig gjutjärnspress. Eller ja, du kan ta en kastrull och trixa med den – men det är varken smidigt eller imponerar på polarna.

Gjutjärnspressen jämnar ut köttet fint, pressar ner juicerna och ordnar spruckna kanter som resulterar i krispighet. Ett måste för alla som vill göra riktiga, högkvalitativa, hamburgare i sommar.

Här kan du köpa en gjutjärnspress från LetCart

Hitta verktyg och utrustning för en ultimat grillsommar här!