Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så blir du ett proffs på att ta selfies

Hur får influencerna till den där perfekta selfien?
Det har vi listat ut.
Här är tre saker du bör tänka på – och prylarna som hjälper dig på traven.

Spana in allt inom foto som just nu är på rea här 

Alltid funderat på hur dessa influencers får till de perfekta bilderna i sina sociala medier flöden?

Rätt utrustning och redigering är svaret. Visst du kommer långt med enbart din mobilkamera, men med rätt ljus kan fotona bli snäppet vassare.

Två måsten för att få till bra ljus och foton till ditt instaflöde, eller för den delen till dina vloggar om du sysslar med Youtube är en så kallad ringlight och ett stativ att sätta fast din mobil på.

En ringlight är en belysningsring som lyser upp det område du ska fota. Du kan ofta välja mellan olika ljusstyrkor, toner och anpassa efter om du ska fota eller filma. De flesta har även ett medföljande stativ som du kan sätta din mobil i för mer mångsidig fotografering.

Tre tips till att få den perfekta selfien

1. En bra bild behöver ljus

Ordet fotografi härstammar från de grekiska orden för ljus, skriva och rita. Fotografi betyder ungefär ”skriva med ljus”.

Så för att få till bra foton behöver du jobba med ljuset.

Nyckeln till en bra selfie är bra ljus – och det bästa ljuset får du under dagtid.

Men håll koll på vart ljuset hamnar så att skuggorna faller på ett lämpligt sätt.

Motljus kan ställa till det. En grundregel är att fotografen ska ha solen i ryggen, men vid selfies blir det förstås tvärtom. Du är visserligen fotografen, men eftersom du också är porträttet får du inte glömma bort åt vilket håll strålkastarljuset ska peka.

Med en ringlight kan du underlätta fotograferingen då du själv kan styra ljuset, hur starkt eller svagt det ska lysa och i vilken temperatur. Det underlättar även inomhusfotografering samt dagar då det antingen är för soligt eller för mörkt. För. det finns inget dåligt väder för fotografering – om du har rätt utrustning.

2. Ta din selfie lite uppifrån

Även om kameran på din telefon blir allt bättre så finns det vissa saker den inte kan göra, som att sudda bort dubbelhakan du får om du tar ett foto från ”fel” vinkel.

Tekniken kommer aldrig räcka till om du inte vet hur du ska stå när du tar din selfie.

Grundregeln är att hålla kameran eller mobilen en aning ovanför ansiktshöjd, då är dubbelhakorna ett minne blott ( och ingen behöver heller stirra rakt upp i din näsa…).

Därför är det en mycket bra början att ta selfien lite ovanifrån.

3. Kameran på baksidan är att föredra

Dagens moderna mobiltelefoner har oftast två kameror ( eller till och med 3-4…). En (eller fler) som sitter på baksidan och en som sitter på fronten. När vi tar selfies är det oftast den på fronten vi använder per automatik då vi kan se oss själva och det kan upplevas enklare att fota när man då har ”kontroll” över motivet.

Men vad många glömmer bort är att frontkameran på till exempel en Iphone är av något sämre kvalitet än den andra. Så vill du ha bästa tänkbara bild ska du helst använda dig av kameran som sitter bak .

Det blir en avvägning mellan att ha kontroll på bilden och att få den allra bästa bildkvaliteten.

Tillbehören du behöver för att lyckas med fotograferingen

Ringlight

LED-ringljus med 48 LED-chip inuti ljuset. Du kan välja mellan tre olika färger (kallvit/varmvit/natur) och elva ljusstyrkenivåer när du ska fota. Färgtemperaturintervallet varierar från 3 000 K–6 500 K.

Klämma och stativ medföljer.. Dimbar för videostreaming och videosamtal.

En prisvärd och smidig ringlight för dina selfies på språng.

Fotostudiobelysning från GVM

En komplett utrustning för proffsig fotografering från GVM.

Settet har en LED-spotlight med ett brett dimmerintervall på 0 % – 100 %, 5 600 K färgtemperatur, cri (färgåtergivningsindex) ≥97 ger den mest naturliga hudtonen.

LED-videoljuset är utrustat med Bowens-standardfäste, som är flexibel för montering av olika typer av lampskärmar, mjuka paraplyer och andra tillbehör.

Tillbehör som en softbox ger mjukare ljus och tar bort skuggor för att uppnå perfekta bilder utan blixt. Skapar den perfekta belysningen för inomhusbilder.

Komplett sett från Neweer för proffsig fotografering

Proffutrutsningen från Neweer kommer förvandla dig till selfiequeen/king nummer ett.

 

Paketet innehåller en  48 cm (18 tum) 55 W 5500 K LED-ringljus, ett 155 cm ljusstativ, ett mjukt rör, en vit och orange färgfiltersats, ett stativhuvud blixtskoadapter, Bluetooth-mottagare, stativhuvud blixtskoadapter, Smartphone-hållare och en väska att förvara allt i.

Ljusstället på 155 cm är tillverkat av en aluminiumlegering och erbjuder exceptionell styrka

Tack vare det mjuka röret kan ljuset roteras fritt för att uppnå bästa position. Vitt och orange färgfilter är tillverkade av plast med hög ljustransmission och konstant färgtemperatur. Ljusstativet är mest stabilt när den mellersta leden av benen är 10–20 cm (4–8 tum) ovanför golvet. Observera att en för hög höjning av benen kan leda till att stativet faller ner och ringljuset skadas.

Stativ för mobiltelefon från TARION 

Ett lätt kamerastativ för din smartphone med medföljande fjärrkontroll. För att enkelt kunna fota dig själv, dina vänner eller de årliga familjeporträtten. 

 

Ps: Spana in Amazon vår-rea här med flera supererbjudanden 

Läs mer:

Capture the moment – så lyckas du med dina foton och filmer

Få nya perspektiv med en egen cool drönare