Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så blir du sommarredo – för stick, sår och bränna

Att utföra trädgårdsarbete, springa barfota och somna i solen har två sak gemensamt – för det första är det klassiska sommarsysslor och för det andra kan det ge upphov till skärsår, stickor och bränna. Gör dig redo för sommarens ups and downs med dessa tre produkter.

Vill du hellre bläddra själv bland Amazons utbud?

Det finns många fantastiska saker med sol, värme och semester. Men det finns en hel del tråkiga saker också – som dessvärre är specifikt för sommarsäsongen. Insektsbett, stickor och skrapsår är bara några av sommarens plågor och det bästa du kan göra är att vara försiktig och förberedd. 

Vi tipsar därför om “bra-att-ha-saker” ifall olyckan är framme – för alla vet att de minsta såren ofta är dom som gör ondast.

Vegansk After Bite-salva 

Sommaren är ju för härlig. Men alla insekter och kryp som hör säsongen till är inte lika härliga. Isabella’s Clearly BITE Soothing After Bite Balm är en en lugnande salva med avsvällande effekt som används vid insektsbett. Den funkar även bra på små skärsår, rivmärken eller sprucken hud. Isabella’s Clearly BITE Soothing After Bite Balm innehåller essentiella oljor, aloe vera och ringblomma och är 100% vegansk och cruelty free. Det är ett skonsamt sätt att ta hand om din hy samtidigt som du värnar om djur och natur. 

Pincett för fästningar 

Sommarens minst uppskattade inslag måste ändå vara fästningar. Vissa har tur och klarar sig år efter år utan dessa små blodsugare, medan andra är som magneter för dem. Men oavsett om du får en eller flera är det bra att vara förberedd med rätt redskap hemma. EasyULT Set innehåller tre verktyg för fästingborttagning för både djur och människor. I setet ingår en krok med räfflad yta, en dubbelsidig “vanlig” pincett och en fästingpincett. Alla verktyg är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål – för en längre hållbarhet och en fästingfri sommar. 

Ytterligare användningsområde 

Utöver att få bort fästingar på djur och människor fungerar även många pincetter för att ta ut stickor. Det finns få saker som svider till lika mycket som att springa barfota på en terrass eller brygga och känna hur träflisor riktigt borrar sig in i huden. Att ha en pincett hemma borde därför vara mer regel än undantag. 

Här hittar du fler redskap för stickor och fästingar

Salva för sår, solbränna och ärr

Vissa produkter är bra till många saker och fyller fler funktioner – Bene Pura Trust Nature Calendulasalva (ringbloms-salva) är en sådan produkt. Den fungerar bland annat mjukgörande och lugnande vid solbränna och rakning samt ärr-reducerande vid skärsår. Salvan innehåller bland annat sheasmör och tea tree oil som bland annat har antiseptisk verkan.

Läs mer: 

Håll pollen borta från hemmet – här är 3 städtips

Knepen för att undvika råttor hemma