Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så dukar du med färg – mixa och matcha mönstrat porslin

Äntligen har du användning för den gamla servisen du ärvde av din mormor. Eller har du kanske fyndat några udda tallrikar på loppis? Den senaste trenden inom dukning präglas av färg och mönster – här är fem snygga serviser och tallrikar.

Vitt, beiget och grått har länge varit på tapeten men nu möter de konkurrens i form av färgglada nyanser och unika mönster. Om du kollar runt omkring dig i inredningsmagasin, butiker och populära konton på sociala medier kommer du att märka att i takt med att våren blomstrar, gör färgskalan i hemmet likaså. 

Den färgstarka trenden syns inte bara i modet, på möbler och inom skönhet utan även på dukning och porslin. Vi har gått från monokroma dukningar i neutrala färger till att blanda unika mönster och starka färger. Och inför sommarens alla festligheter kan det knappast slå fel att investera i en ny servis eller bara några nya tallrikar – och därmed kunna duka med färg. Vi tipsar därför om fem serviser och tallrikar som garanterat drar uppmärksamhet till matbordet. 

Villeroy & Boch Artesano Provencal Lavendel Tallrik Ø 16 cm

Det här är en lite mindre tallrik anpassad för sallad, dessert och bröd. Den är från märket Villeroy & Boch och är tillverkad av porslin med provensalsk dekor. Det är absolut en blickfångare på bordet och dina gäster lär fråga var du köpt dem. 

Iittala Taika tallrik Ø 22 cm

Den här tallriken är lite större än den ovan från Villeroy & Boch vilket gör att de går utmärkt att kombinera med varandra. Iittala Taika tallrik är tillverkad av porslin och är designad av Klaus Haapaniemi. Tallrikens namn, Taika, betyder magi på finska och tanken är att bjuda in folktro och fantasi till hemmet med denna tallrik. 

Villeroy & Boch Middagstallrik Ø 26 cm

Sist ut har vi den största tallriken, det vill säga förutsatt att du dukar inför trerätters. Den här flerfärgade porslinstallriken från Villeroy & Boch går i toner av grönt och gult och passar alldeles utmärkt att para ihop med de två ovanstående tallrikarna. 

Du hittar fler färgglada och dekorativa tallrikar på Amazon

Excelsa Amalfi-middagsset

Det här är en porslinsservis för sex personer med dekorativt mönster med inspiration från Amalfikusten. Setet består av sex stycken mattallrikar, sex skålar och sex assietter – det är en perfekt servis för en sen lunch i eftermiddagssolen ute på terassen. 

Churchill Servis

Här är ytterligare en servis för sex personer men i en mer avskalad och romantisk design. Det blåvita rosmönstret gör sig perfekt till mysiga middagar på landet, födelsedagsfika och söndagslunch.  

Du hittar flera serviser här

Läs mer: 

Här är allt du behöver till trädgårdsfesten

Så lyckas du med konsten att hålla en middag