Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så enkelt håller du bilen fin under vintern

Snö, slask, regn.
Vintern är inte den snällaste årstiden mot bilen.
Men med rätt utrustning ser du till att ”kärran” är fräsch ändå.

Här kan ni hitta allt bilen kan tänkas behöva

Hur håller man bilen ren och snygg under vinterhalvåret? Är det ens värt att försöka? Absolut! Ser du till att regelbundet hålla såväl lack som underrede rent – och behandlar ytorna regelbundet är grunden lagd för en fin bil oavsett väderlek. Här är prylarna som behövs om du väljer att inte tvätta bilen på macken. Och du: passa gärna på att både rostskyddsbehandla bilen och applicera lackskydd vid tillfälle. Då slipper du de värsta problemen. Glöm heller inte att det generellt sett är det förbjudet att tvätta bilen ute på gatan, smutsvattnet får inte rinna ut i dagvattenbrunnen – åk till din kommuns tvättplats.

Kallavfettning

Detta är första åtgärden på en riktigt skitig bil med oljebaserad smuts. Spraya ett tunt lager på nedre delen av bilen och låt verka max tio minuter. Knepet är att spola av nerifrån och upp för bästa effekt.

Alkalisk avfettning

Nu är det dags att få bort nästa lager smuts, det som man kan kalla ”vanlig smuts” – vägdamm, gamla insekter och dylikt. Var noga med att spola av efteråt så bilen får en fin lyster.

Ta bort flygrost

Om du inte rostskyddsbehandlat bilen uppstår det lätt flygrost, framförallt under vintern. Flygrost kan orsakas av dubbdäck eller bromsbeläggning. Du sprayar på ytor där rosten kan ha uppstått.

Kan ej hitta produkten.

Schamponera bilen

Har du genomfört stegen ovan är bilen riktigt ren, det som återstår är schamponering med vaxschampo. Tack vare denna behandling blir nästa biltvätt smidigare. Använd en ren tvättsvamp eller tvätthandske och skölj ur ofta. Spola av noggrant!

Torka av bilen

Detta är ett måste, framförallt vintertid då kalk och annat från vattnet kan fastna i lacken om du låter bilen självtorka. Använd en torkduk eller lufttorka, det senare har blivit alltmer populärt på senare år och går förstås snabbare än att torka för hand.

Dags att byta däck? Läs hur du gör det enklast här

Här kan ni hitta fler smarta rengöringsgrejer till bilen