Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så enkelt målar du om hemma

Dags att fräscha upp hemma?
Ny färg på väggarna är ett roligt sätt att förnya hemmet på.
Här är prylarna som behövs.

Hitta allt du behöver när du ska måla om hemma här

Bra utrustning och ett glatt humör är allt som behövs för att sätta ny färg på tillvaron hemma. Målar du om på egen hand känner du dig stolt över resultatet – skulle det mot förmodan gå snett kan du alltid ta hjälp av proffsen. Men har du grejerna nedan ska det gå bra ändå!

Allt du behöver för att lyckas måla om hemma

Roller och penslar

Förutom att välja kulör är det förstås nödvändigt att ha minst en roller och penslar i flera olika storlekar till hands. Kom ihåg att damma av väggarna med en torr traska innan du börjar måla.


Maskeringstejp

Var beredd på att använda stora mängder tejp. Ska du måla om ett helt rum ska golvlister, taklister, eluttag och annat som inte ska målas övertäckas.


Trappstege

Ett måste för att kunna nå högt. Ett proffstips är att skippa vanliga stolar – dels kan det droppa färg, dels är en stol inte lika stabil som en trappstege.

Skyddsdukar

För att slippa bära ut alla möbler ur rummet kan du täcka över dessa med skyddsduk. Glöm heller inte plast eller papp som du köper på rulle för att skydda golvet.


Trasor

Det kommer att droppa på ställen du inte vill att det ska droppa på, så är det bara. Men med trasor av bra kvalitet nära tillhands torkar du bort färgen innan den hinner torka.

Hitta fler smarta målarprylar här

Läs mer:

Förekom tjuven – smarta larm skyddar dina saker