Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Golf: Så får du ett lägre handicap

Vill du bli en bättre golfare och sänka handicapet?
Säsongens hetaste tips: träna på tävlingslika situationer och låt några utvalda hjälpmedel hjälpa dig på vägen.
Vi tipsar om prylarna som gör dig till en bättre golfare.

Hitta allt du behöver för att utveckla ditt golfande på Amazon.se

I grund och botten handlar golf om att förflytta bollen från A till B, och det finns hundratals gångbara sätt att göra det på. Eventuella ”fel” är bara mentala begränsningar. Det gäller att plocka fram uppfinningsförmågan och hitta på slag när du tränar på rangen, övningsfältet eller chipping-greenen. Att leka med olika skruvar, bollhöjder och svinghastigheter för att utöka din repertoar. Träningen blir roligare på kuppen och får i sammanhanget ses som en bonus.

Läs mer: Kom i form till sommaren – träningskläderna du vill ha

Det gäller bara att sålla – och hitta de redskapen som faktiskt gör dig till en vassare golfare. De här prylarna gör att vägen till roligare träning blir ännu kortare.

Här nedan går vi igenom de prylar som hjälpt proffsen ta nästa nivå.

Asgens Golf Putting Trainer

Vill du ha längre stroke med bättre tempo? Mer konstant rull och bättre längdkontroll? Med denna portabla lilla konstgjorda green kan du flytta in träningen till vardagsrummet eller köket när sommarregnet öser ner. Dra nytta av mattans vita hjälplinje för att hitta tajmingen. Ett bra träningsredskap för att underhålla och förbättra puttningen.

Här kan du köpa Asgens Golf Putting Trainer

SKLZ Golf Chipping Mesh Quickster

#1 bästsäljaren på Amazon för säsongen heter SKLZ Golf Chipping Mesh Quickster. Anledningen till att den varit så ofattbart populär är för att den är platseffektiv, enkel och vansinnigt nyttig för ditt närspel. Genom att öva, öva och återigen öva på att chippa tjänar du in slag. Den här utrustningen sänker ditt handicap punkt.

Här kan du köpa den här chipp-tränaren

MILESEEY Golf avståndsmätare

En halv kilometer från ruff till green? Nja, så snett kan du nog inte slå. Men med denna smidiga kikare kan du faktiskt mäta avstånd på dryga kilometern – och med god precision. En ljusring framträder och det vibrerar när du träffar flaggan.

Kikaren tar även in höjdskillnader, men tänk på att du måste slå av den funktionen eftersom det inte är tillåtet i tävling. Dessutom fungerar den lika bra i dimma, regn och solsken.

Här kan du köpa den här avståndskikaren

Super Stroke CounterCore Pistol GT

Detta pistolformade grepp är avsett för att ge bättre känsla och en mer stabil pendelrörelse på greenerna. Greppet levereras med 50 gram bakvikt, men går att ta bort om du vill spela utan extravikten. Ett av de mest populära greppen i golfvärlden.

Här kan du köpa Super Stroke CounterCore Pistol GT

Golfhandskar från FootJoy

Med en nyinköpt handske på första tee känns allt lite lättare. Alla är vi på jakt efter den perfekta passformen, det säkra greppet och den allmänt rätta känslan. Men innan du river av plasten behöver du tänka på några saker för att välja rätt. Först och främst bör en handske sitta tajt. Eftersom handskar har en tendens att töja ut sig ska du undvika att stänga kardborrebandspännet helt och hållet.

CabrettaSofs handskar i läder har bekväm passform och god andningsförmåga. Som handen i handsken, om du så vill.

Efter ronden eller träningspasset – tänk på att inte ”knöggla” ner handsken i bagen. Den håller sig fräschare om du har som vana att lägga tillbaka den i förpackningen. Dessutom behöver du inte leta ihjäl dig efter den i bagen.

Här kan du köpa golfhandskar från FootJoy

6 självlysande bollar

Solen har sedan länge börjat dala i horisonten och allt svalare vindar står i skarp kontrast till eftermiddagens hetta. Att spela golf en sensommarkväll slår det mesta. Det bästa av allt: golfbanan stänger aldrig. Köp sex självlysande golfbollar som lyser i 5-8 minuter efter bollträff, och boka in en dejt med banan när midnattsklockorna slår. Samtidigt som nästan alla andra ligger och sover får du uppleva ren och skär exotism på hemmaklubben.

Här kan du köpa självlysande bollar

Pop Up Chipping Net

Om du vill ha en aningen billigare lösning än tidigare förslag på chipping-nät, kommer här ett alternativ. För visst finns det en tjusning i att slå långt, att klämma i med drivern och se bollen flyga all världens väg. Men om man inte slår rakt är det oväsentligt i längden – i dubbel bemärkelse. Precisionsverktygen och största nyckeln till framgång ligger ofta i närspelsbiten, att utveckla spelet från 80 meter och i hål. Ett bra närspel kan rädda upp vilken score som helst.

Med detta lättmonterade chipnät kan du ta närspelet till nästa nivå. Perfekt för utomhusbruk, kanske i trädgården?

Här kan du köpa Longridge Pop Up Chipping Net

Longridge Tour Rodz

Tourproffsen var först, men idag återfinns siktpinnar i var och varenda bag – även hos ambitiösa hobbygolfare. Vill du ha ett rakare svingplan, bättre uppställning eller en referens för bollflykten är detta ett träningsredskap att investera i. Varje rör innehåller två pinnar som är elva centimeter långa.

Här kan du köpa Longridge Tour Rodz

Fler golftillbehör hittar du på Amazon.se