Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så får du plumpade och återfuktade läppar i vinter

Det finns vissa problem som är säsongsbaserade.
Torra läppar kan man ha året om men kylan hjälper verkligen inte till när det kommer till att ha återfuktande läppar.
Här är några enkla tips om du hur håller munnen mjuk hela vintern, för ja, det går.

Ta hand om dina läppar med dessa produkter

Irriterade, svidande och flagande läppar kan verkligen komma som ett brev på posten när temperaturen faller och luften blir torrare. Det här beror på att det området har ett tunnare hudlager vilket gör att de är mer känsliga. Att munnen sedan ständigt är exponerad mot kall luft utomhus och torr luft inomhus gör det inte lättare.

Torra läppar kan grunda sig i djupare problematik. Om du upplever att du lider mycket av det här så kan det vara en bra idé att ta kontakt med en läkare. Om det är mer av en årstidsbetonad åkomma kanske tipsen nedan kan hjälpa dig.

#1: Återfuktad inifrån

Att slicka sig om läpparna gör du nog oftare än vad du är medveten om. Känslan av lättnad när irriterade läppar blir fuktiga är skön till en början, men så fort salivet avdunstar tar det med sig mer fukt och de blir – ja du gissade rätt – ännu torrare.

Att vara återfuktad inifrån, alltså genom att dricka tillräckligt med vatten, kan absolut underlätta och hjälpa att hålla balansen.

#2: Öka blodcirkulationen

Dina läppar kan behöva väckas till liv, det gör du enklast genom att stimulera blodcirkulationen. Vissa gör det här med en tandborste, där du i cirkulära rörelser masserar läpparna med borsten. Andra väljer att använda en återfuktande skrubb som piggar upp samtidigt som oönskade flagor försvinner.

Läs även hur du kan få ett plutigare leende här

#3: Snälla balsam

Produkter som ger fukt är alltid bra, eller? Vissa cerat innehåller ingredienser som faktiskt kan torka ut läpparna. Håll det enkelt och använd krämer och balsam som ger dina läppar näring.

#4: Behandlingar och masker

Efter en hel natts sömn vaknar många upp med både torr mun och torra läppar. Det här går enkelt att undvika genom att sova med en vårdande mask. Och ibland kan du även unna dig engångsbehandlingar som, beroende på vilken du väljer, kan ge lite olika effekt.

Kan ej hitta produkten.

Fler produkter för dina läppar hittar du på Amazon.se

Läs mer:

Bästa ansiktsmaskerna mot torr hy

Enkla hudvårdsknep för dig med torr hy

Så blir du kvitt torra händer i vinter – knepet som förändrar allt