Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så får du till bästa fuskbrännan – den stora bus-guiden

Känns din hy lika glåmig som himlen är grå?
Då kan brun utan sol vara knepet för dig att återfå sommarens glow innan vårens första tecken visat sig.
Och nej, vi lovar att du varken kommer bli orange eller fläckig.
Vi guidar dig hur.

Amazon har allt inom skönhet– spana in utbudet här

Steg 1: Förbered huden

RITUALS The Ritual of Sakura Kroppsskrubb, 250 g

Innan du ska börja fuska fram din bränna gäller det att scrubba bort det gamla för att förbereda huden på det nya. Ut med gammal hy, fram med glowet.

Kroppsskrubben The Ritaul of Sakura från Rituals kan vi varmt rekommendera, den räcker länge och rengör på djupet. Dessutom får doften dig lugn och harmonisk. Perfekt efter en lång dag då det enda du behöver är tid för dig själv och komma ner i varv. Dessutom innehåller den stimulerande ingredienser som renande socker och mjukgörande oljor. En perfekt blandning av peeling och återfuktning.

Börja med att tvätta av kroppen för att sedan ta en skrubbhandske eller borste och börja peela.

Skrubbhandske

Kan ej hitta produkten.

När du är klar med duschen är det dags att torka dig varsamt och sedan återfukta kroppen ordentligt.

Detta för att inte brun utan solen ska fastna på torra partier och således bli fläckig.

Smörj en extra omgång kring fötterna, knäet, armbågen och händerna. Där brukar de flesta vara något torrare än övriga delar av kroppen. Börja med ett jämnt lager över hela kroppen, och ansiktet, för att sedan göra ett till lager på de mer torra partierna. Fuktkrämen från CeraVe är ett mycket prisvärt alternativ som passar bra för torr till mycket torr hud. Den fuktgivande krämen från CeraVe bygger upp hudens skyddsbarriär och huden lämnas mjuk och sammetslen. Innehåller tre essentiella ceramider 1,3 och 6-ii. Innehåller även hyaluronsyra som ger fukt på djupet.

CeraVe – Fuktgivande lotion för torr till mycket torr hud

Steg 2. Införskaffa rätt bus för dig

Idag finns det flera varianter på brun utan sol på marknaden. I mousseform, sprayform, krämform och gelform. Det finns fördelar med alla, och med rätt teknik kan man få till en jämn bränna med alla.

Mina egna erfarenheter har varit att mousseform är smidigaste och enklaste sättet att få till en fin och gyllene bränna som inte blir fläckig eller lämnar händerna mörkare än övriga kroppen efter applicering.

Ska du använda dig av mousse behöver du applicera med en handske. St Tropez brun utan sol handske är en av de bästa på marknaden och kan med fördel även tvättas för att du ska kunna använda den gång efter gång. 

Ett tips är att börja uppifrån och ner. Börja med att smörja axlarna. Fortsätt sedan med armarna, lätt runt armhålan och ta sedan benen upp och mage, sidor och rygg. Om du har svårt att nå ryggen kan du med fördel ta hjälp av en vän, sambo eller förälder för att få en jämn och fin look.

Genom åren har jag provat flertalet brun utan sol men ingen har slagit kultmärket St. Tropez Self Tan Classc Bronzing Mousse. Varken dyrgriparna eller budgetvarianterna har klått denna i resultatet av bränna.

Du får nämligen en otrolig glow, jämn och naturlig färg – precis som efter en eller två veckor på en grekisk ö. Alltid när man bär denna så får man komplimanger.

Priset må vara något högt, men den är otroligt dryg. Minst 10 appliceringar räcker 240 ml till.

St.Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Vill du ha ett budgetalternativ så är annars  moussen från St Moriz ett bra alternativ. Du får fortfarande en fin och jämn bränna som håller länge men den där extra lystergivande effekten uteblir. Men det kan du alltid få genom att smörja in och återfukta ordentligt. 

När det kommer till ansiktet är dock spray att föredra. Enligt erfarenheter lägger sig den jämnare över huden än när man smörjer för hand och dessutom torkar det snabbare.

St.Tropez Self Tan Purity Water Bronzing Face Mist, 1-pack 

St. Tropez Self Tan Purity Water Bronzing Face Mist ger både bränna och återfuktning på samma gång. Perfekt att även spraya under dagen då den inte lämnar fläckar efter sig.

Innehåller både mandarinvatten, hibiskusblomma extrakt och hyaluronsyra för fukt och fräschör. 

Spruta fem gånger på 20 cm avstånd och lystern och gyllenebrännan är där.

Steg 3. Sätt brännan 

När du är insmord och klar kan du vänta med att ta på dig kläderna efter ca 5 minuter så färgen hunnit satt sig lite. Ett tips är att blåsa med en hårtork i knävecken, armvecken, halsen och sedan resterande delar av kroppen innan du klär på dig för att sätta den sista färgen.

Klä sedan på dig löst sittande, svarta, kläder.

Beroende på när du smörjt in dig, på kvällen eller morgonen, beror det lite på när du kan tvätta av dig överskottsfärgen.

Har du smörjt in dig på kvällen är det en bra idé att duscha en lätt dusch med bara vatten på morgonen. Har du smörjt in dig under dagen kan du vänta 5-7 timmar innan du tvättar av dig.

Detta för att tvätta bort överskottet av färg som kan oxidera och bli grått/grönt och för att utveckla färgen till en fin gyllene färg.

Steg 4. Smörj, smörj och smörj

Nu när brännan är på plats vill vi gärna behålla den så länge som möjligt. Var därför noga med att smörja in dig varje dag, förslagsvis efter duschen, men en kroppslotion. På så vis håller sig huden smidig och du kan undvika att färgen trillar av ojämnt där huden är torr.

En gång i veckan bör du behöva smörja in dig med brun utan sol för att ha en jämn och fin bränna dagligen.

Niveas kroppslotion är en klassiker som alltid funkar. Ibland är det enklaste vägen framåt för en återfuktad hud. 

Nivea Kroppslotion, 625 ml

Läs mer:

Bästa tipsen för att din parfym ska hålla längre – och vanligaste missarna

Bli av med förstorade porer och plitor för gott – här är rutinen för dig

På Amazon.se kan du hitta flera brun utan sol för just dig