Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så får du till de frasigaste våfflorna

En mumsig temadag står bakom hörnet och den 25 mars är det dags att grädda våfflor. Knepet för att få till perfekta, frasiga våfflor är inte helt enkelt – men det börjar med ett bra våffeljärn, som detta hjärtformade från Wilfa.

Du hittar fler våffeljärn i olika storlekar och former på Amazon 

Den 25 mars är det våffeldagen och liksom många andra temadagar med fokus mat, finns det många olika varianter och tillbehör att inspireras av. Först och främst har vi den klassiska våfflan som oftast görs i ett hjärtformat våffeljärn. För att få till riktigt frasiga våfflor bör du se till att alla ingredienser är kalla, låta smeten vila och lägga de färdiga våfflorna på ett galler tills servering. 

Hjärtformat våffeljärn 

En annan variant av våfflor, som i grunden är samma sak som klassiska våfflor, är matiga våfflor. De äts till exempel som en löjromspizza fast med en våffla som botten. Andra populära tillbehör och toppings är chark och ost. 

Våffeljärn från Bestron 

Belgiska våfflor är tjockare våfflor, ofta fyrkantiga eller runda till formen. Belgiska våfflor gräddas i speciella våffeljärn, som dessa två från Bestron, men det går även att använda traditionella järn men på bekostnad av tjockleken. 

Grönt våffeljärn från Bestron 

Amerikanska våfflor ligger ungefär mittemellan klassiska och belgiska våfflor – i alla fall när det kommer till tjockleken – och kan gräddas i ett helt vanligt våffeljärn, som detta från OBH Nordica. Det är egentligen själva toppingen som gör de “amerikanska”, det vill säga smöret, sirapen och florsockret. 

Våffeljärn från OBH NORDICA

Våffeljärn & smörgåsjärn i ett

En del våffeljärn fyller dubbla funktioner, som detta våffeljärn och smörgåsjärn i ett, från BBQ-Toro. Det här järnet är tillverkat i gjutjärn och funkar alltså både för att grädda våfflor och grilla smörgåsar. Det beskrivs som en “förlängning av grillköket” och är perfekt att ta med ut på campingen. 

Du hittar fler hushållsapparater för bak och matlagning här

Läs mer:

Multiverktyget för bakning, ljus och tvål

Grönsaksskäraren – kökshjälpen du inte visste att du behövde