Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så firar du Harry Potter-dagen – med 5 magiska prylar

Trollstavar, trehövdade vakthundar och magiska stenar – får det dig att tänka på något speciellt?
Den 2 maj är det Harry Potter-dagen och det firar vi med att lista förtrollande produkter som varje inbitet fan måste ha hemma.

Du hittar ett stort utbud av leksaker med Harry Potter-tema på Amazon

Vet du varför vi firar Harry Potter-dagen just den 2 maj? Det var nämligen då Harry Potter och Lord Voldemort utkämpade sin sista strid på Hogwarts. Och som ett minne av denna episka slutstrid tillägnas alltså den andra maj varje år till J​​.K Rowlings bokserie om Harry Potter.  

För alla inbitna fans finns det en hel del coola prylar att införskaffa, dagen till ära. Kanske har du redan ett Hogwarts-tema i ditt rum eller kanske nöjer du dig med ett Harry Potter-inspirerat sällskapsspel? Oavsett graden av engagemang – här är fem Harry Potter-produkter som trogna läsare och filmälskare bör ha. 

Harry Potter – målarbok

Mandala-böcker har fått ett rejält uppsving som avstressande och underhållande sysselsättning för vuxna. Det enda du behöver är färgpennor och något att måla på. Varför inte byta ut mystiska mönster mot förtrollande vyer med denna målarbok med motiv från Harry Potter? Boken innehåller målarbilder föreställande karaktärer, platser och minnesvärda scener från filmerna om vår allas favorit-trollkarl Harry Potter.

Harry Potter – Hogwarts Battle

Bege dig in i J.K Rowlings förtrollande värld och anta rollen som någon av din favoritkaraktär: Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley eller Neville Longbottom. Spelet går ut på att tillsammans försvara trollkarlsvärlden mot onda krafter genom att bemästra kraftfulla trollformler, rekrytera allierade och avslöja magiska föremål. Hogwarts Battle innehåller sju äventyr med ökande svårighetsgrad och allteftersom du avancerar i spelet upptäcker du alltmer utmanade äventyr och låser upp nya hemligheter på vägen – i hopp om att rädda Hogwarts. 

Harry Potter – Dagbok 

Det här är den perfekta gåvan för alla Harry Potter-fans – oavsett ålder och kön. Det är en dagbok med låsfunktion och tillhörande osynlig bläckpenna som endast kan avläsas med UV-ljuset på toppen av pennan. Framsidan av dagboken är dekorerad med Hogwarts vapensköld och magiska symboler – för en autentisk känsla. Inte nog med att boken har ett lås, tack vare den magiska pennan kan du skriva hemliga meddelanden och trollformler som bara du kan avläsa – med hjälp av UV-ljuset. 

Harry Potter – Ryggsäck 

Gå till skolan med stil likt en elev på Hogwarts! Den här Harry Potter-ryggsäcken får dig att känna dig som en del av skolan för häxkonst och trolldom. Ryggsäcken pryds av broderade lappar med de olika elevhemmens vapensköldar. Vilken team är du? Ryggsäcken är utrustad med ett stort huvudfack, ett mindre fack på framsidan och två nätfickor på sidorna – perfekt för att packa ner diverse skolmaterial.

Harry Potter LEGO

Utforska din kreativa ådra och testa ditt tålamod med detta Harry Potter-lego. “Hang out in Hogsmeade™ med Hogwarts™ students” innehåller de ikoniska byggnaderna godisaffären Godisbaronen och puben Tre kvastar och 6 minifigurer, bland annat Harry Potter och professor McGonagall. Legot är anpassad för alla unga häxor och trollkarlar från 8 år och uppåt – men självklart finns det inget som säger att inte vuxna kan uppskatta detta magiska lego. 

Är du sugen på att bygga mer? Bläddra bland ett stort utbud av lego här!

Läs mer: 

De roligaste leksakerna för ditt barn

Här är listan på saker du inte visste att du ville ha