Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så fixar du dukningen i sann schlageranda

Det är återigen dags för en månad med glitter och glamour, boa och skumpa.
Tacomiddagar och gotte i massor.
Vi snackar givetvis om det som får hela Sverige att gunga med i trallvänliga melodier: Melodifestivalen.

Hitta allt till festen på Amazon 

Festliga plastglas från Matana

Vare sig du är en inbiten mello-fantast eller om du är en gammal punkare så är ändå Melodifestivalen en härlig famn att vaggas in i efter en lång vinter. Eller punkaren kanske motvilligt vaggas in i kommersen,  förmodligen sitter hen och trycker en tacos medans övriga familjemedlemmar redan har dragit på sig partyhattarna och laddar upp inför kvällens fest. Men oavsett vem du är, och vart du kommer ifrån är mello en kväll att samla nära och kära kring. Ljuset i mörkret, festen där alla är samlade.

I år ställs även Melodifestivalturnen in på grund av rådande omständigheter. Men, bara för att turnén ställs in behöver inte festen hemma framför tv:n göra det. Ett ypperligt tillfälle att festa till det i gråa februari, men såklart friska och krya.

Så fram med den festligaste dukningen du har.  En mellofest är ingen riktig mellofest utan att skåla med skumpa i pampiga glas. Ett par guldiga plast glas från Matana är ett utmärkt alternativ. De kan både återanvändas och diskas om och om igen. Dessutom får du hela 50 stycken, perfekt för framtida corona-fria fester.

Glasen är inte bara smidiga att använda utan även eleganta och enkla att återanvända tack vare det högkvalitativa plasten som dessutom är BPA-fritt.

Så förbered ett välkomnande glas skumpa i ett glittrande glas från Matana att ge när gäst efter gäst anländer till Mellokvällen. Om låtarna inte kommer vara någon succé kommer åtminstone festen vara det.

Läs mer: Konsten att hålla en middag

Set med 6 hållare i hållbart metall för tacoskal/tacobröd

Efter att ni skålat, snicksnackat och intagit en och annan mumsbit så är det dags att slå sig till bords. Givetvis är det tacos som har dukats upp, dessutom i smarta tacohållare från Uno Casa. Med tacobehållare slipper du klet och kladd och du kan förtära tacosen i sann Mexico-anda. Låt dina gäster prova olika varianter på små tacos, från mer moderna varianter med syrad rödlök, fishtaco och mangosalsa till klassiska “svenne-tacos” med nötfärs. Köp mindre tacobröd för fler varianter som sedan gästerna kan göra sina egna versioner på tacos med och servera i sina taocställ från Uno Casa.

Bordet ska självklart vara pimpat med konfetti  i form av noter från Artibetter för att addera extra Mello-feeling till middagen.

När middagen är intagen är det dags för musikfesten att dra igång. Ta med er popcornbehållarna med valfri snacks och fram med papper och penna. När årets största musikfest är igång ska såklart alla framträdanden betygsättas, både vad det gäller sång, kläder, dans och nummer.

Givetvis ska allt gå i glitter och glamour, fram med din bästa partydukning och festen kan börja.

Fler produkter för en lyckad schlagermiddag 

Miljövänliga partysugrör i papper

Ingen festdukning utan sugrör. Idag är sugrör i plast long gone, nu är det papper eller metall som gäller om vi vill sippa på vår dryck.

Dessa är tillverkade av 100% papper och det medföljer 30 st sugrör i en förpackning. Perfekt att ha som lager hemma eller till den stora festen. Märket Talking Tables har åtagit sig återgärder för att arbeta för hållbara metoder och miljöskydd. För dem är det viktigt att produktionen och produkterna tar hänsyn till miljön. De utvecklar sina egna produkter och arbetar med likasinnade leverantörer för att säkerställa miljövänliga processer i alla led.

Att ta hänsyn till miljön är Talking Tables ett bevis på att det inte behöver vara tråkigt med deras festdekorationer. Dessa sugrör kommer inte bara i guldiga ränder utan i rosa, mint, blå och röd. En färg för alla tillfällen och tillställningar.

 Konfetti av färgglada noter 

Vad är en mellofest utan konfetti? Ingen riktigt mellofest. Här är räddaren till festen: Konfetti av färgglada noter. Kommer garanterat göra succé.  Artibetter är varumärket som har allt för pyssel och knop, varför inte pyssla ihop en egen fest dekoration? Eller ja, om tiden är knapp räcker vår guide långt, speciellt med den färggranna konfettin.

Konfettin från Artibetter är tillverkad av premiummaterial som kan användas på fest efter fest. 

Guldig popcornbehållare 60-pack

Matcha sugrören med dessa guldiga popcornbehållare från Boloramo. Kommer i 60-pack, för alla myskvällar som festkvällar ni ska ha framöver. Servera popcorn eller annat snacks i. Ett roligare och mysigare sätt att servera kvällens gottigheter på. Dessutom slipper man slafsa i samma skålar med andra och kan ha full fokus på artisternas framträdanden.

Guldfärgade servettringar är räddaren mot slafset

Ska man sleva i sig tacos så vet vi att det kommer bli kladdigt. Servetter är av högsta nödvändighet på en sådan middag, men bara för att matintaget kommer bli slafsigt behöver  inte dukningen bli det. Lyxa till det för gästerna med eleganta servettringar i guldfärgat metall från Cochie. Det lär vara en liten detalj, men som gör stor skillnad för helhetskänslan av dukningen. I ett paket medföljer 6 stycken servettringar. Finns även i silver.

24-delat bestickset i regnbågens färger 

Vad vore inte festligare än ett par bestick i regnbågens färger när det ska festas loss till schlagerdängor och mellopeppas? Kan inte komma på något festligare, för givetvis är du redan klädd med boa och paljettstassen. Detta bestickset kommer i 24-delar, och finns även i guld, silver och svart. Från varumärket Cibeat. I rostfritt stål som tål spegelpolering och kan diskas i diskmaskin. 

Spana in fler produkter som lyfter dukningen på Amazon

Läs mer:

Tre kaffedrinkar till vinterns kompishäng

Rätt glas spelar roll – så njuter du som bäst av drycken