Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så gör du barnrummet mysigt och lekfullt

Ett barns rum ska ha plats med allt från leksaker och prylar till trygghet och personlighet. Här finns många valmöjligheter beroende på vad ditt barn tycker om – och vad du tycker är fint.

Ett av världens största utbud av barnrelaterade prylar hittar du på Amazon.se

Lekfullt, praktiskt, harmoniskt, färgglatt. Om det finns en plats i hemmet där fantasin får härja fritt så är det i barnens rum. För att inte förlora känslan av lugn bland alla leksaker kan det vara positivt att ha ett hum om hur rummet ska se ut. Att ha en röd tråd. Nedan finns det några punkter som kan vara värda att tänka lite extra på.

Mjuk belysning
Här ska det finnas tillräckligt med ljus för att lätt hitta alla grejer – samtidigt som det snabbt ska kunna göras mysigt när det är dags att sova. Förutom en taklampa är punktbelysning hemligheten som räddar de allra flesta nattningar. Tänk på att lampan ska ha ett varmt ljus för att inte störa sömniga ögon.

Köp en nattlampa från LXQIY här

Varm sovplats
Att få sitt barn att sova i egen säng är kanske inte det allra enklaste. För att skapa rätt förutsättningar är det viktigt att göra sovplatsen så mysig, mjuk och inbjudande som möjligt. Sätt upp en sänghimmel, bädda med lakan som ditt barn älskar, strössla sängen med roliga kuddar och dekorera med drömlika stjärnor runt i rummet.

Här hittar du en fin sänghimmel från BAIHUODRESS

Köp roliga kuddar, här är en variant från SZETOSY

Ge ditt barn en stjärnhimmel från Homery

Uppmana till lek
På dagtid ska barnet känna sig inspirerad till att använda sin fantasi. Gör rummet till en plats där ditt barn vill leka. Väggdekorationer är en bra idé för att enkelt variera känslan i rummet. En mjuk matta är nödvändigt för att golvet också ska bli en plats att vara på. Och glöm inte förvaringen som kan göra det lite roligare för barnet att plocka undan sina saker när lekstunden är över.

Köp väggklistermärken från DECOWALL här

Här hittar du en fin barnmatta från Paco Home

Förvaringskorg för barnrummet hittar du här

Vill du bläddra själv bland andra barnrelaterade prylar – klicka då här