Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Grundrecept för sommarens godaste glass

Med en glassmaskin kommer du att bli sommarens mest älskade person. Barnen kommer att flockas och vuxna gäster kommer att förundras. Och det är inte speciellt svårt om man har rätt ingredienser. Här får du några av sommarens bästa glassrecept.

Äntligen kommer Prime Day till Sverige! Passa på att bli medlem redan idag, för att kunna ta del av alla grymma erbjudanden. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

Svenskarna älskar sin glass. Redan på 1700-talet beskrev Cajsa Warg hur man gör glass i sin berömda kokbok. På 1900-talet började man massproducera glass och det var få som brydde sig om att göra glassen själv. 

Men de senaste åren har hemgjord glass fått en renässans inte minst på grund av att glassmaskinerna har blivit billigare och lättare att använda. 

Här får du några recept som garanterat kommer att göra succé i sommar.

Grundrecept

Ingredienser:

2 st äggulor

2.5 dl standardmjölk

1.5 dl vispgrädde

1 dl strösocker 

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker så att blandningen är lätt och luftig.Sätt till mjölken under omrörning.Vispa grädden så att den är nästan hård. Rör ner grädden i de övriga ingredienserna och se till att allt är väl blandat. Häll i din glassmaskin.

Efter halva tiden i maskinen tillsätter du eventuella smaksättning som nötter, bär, frukt chokladkross eller något annat som du tycker verkar smaskigt.

Grundrecept lyxglass

Här får du en krämigare konsistens som känns som siden mot tungan.

Ingredienser:

2 st äggulor

2.5 dl standardmjölk

1.5 dl vispgrädde

1 dl strösocker 

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål som tål värme. Blanda mjölk och grädde i en kastrull och värm till minst 60 grader. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet, lite i taget, samtidigt som du vispar. Värm glassmixen i en kastrull, under ständig vispning, till ca 80-85 grader, eller tills den tjocknar, den får inte koka. Kyl i kylskåp två till fyra timmar, eller helst över natten, så att den blir riktigt kall. Häll den i glassmaskinen och tillsätt eventuella smaksättninger efter halva tiden.

Hallonsorbet

En fräsch efterrätt och ett veganskt alternativ.

Ingredienser:

Sockerlag:

280 g vatten

620 g rörsocker

100 g honung

Sorben:

420 g hallon

260 g sockerlag

50 g vatten

20 g citronsaft

Gör så här:

Sockerlag:
Väg upp vattnet i en tjockbottnad kastrull och häll över sockret.

Koka upp på medelhög värme, skumma av vid behov. Låt koka ett par minuter, tills allt socker lösts upp och vätskan slutat skumma.

Häll över sockerlagen i en ren glasburk. När temperaturen på vätskan sjunkit till 50 grader rör du försiktigt ner honungen. Fortsätt röra tills honungen är helt upplöst i sockerlagen.

Låt svalna före användning. Förvara i rumstemperatur.

Sorbet:
Mixa bären fint till en puré.

Tillsätt sockerlag, vatten och citronsaft. Mixa ihop alla ingredienser till en slät puré med en stavmixer.

Häll smeten i glassmaskinen och frys till önskad konsistens.

Glassmaskiner

Glassmaskiner finns för alla plånböcker. Här tipsar vi om tre olika.

Princess 282605 

Enkel och prisvärd. Lätt att använda och tar inte allt för stor plats. 

Wilfa VANILLA

Ett steg upp prismässigt men den ger dig mycket mer kontroll och LCD-skärmen gör att du kan justera timer- och kylhållningsfunktionerna.

Sage Appliances The Smart Scoop

Nu närmar vi oss proffsmaskinerna. Tolv hårdhetsinställningar inklusive sorbet, frusen yoghurt, gelato och glass. Gör det möjligt att förkyla din blandning till optimal bearbetningstemperatur. Använd någon av de fyra förprogrammerade inställningarna eller ta själv kontroll över processen.

Kan ej hitta produkten.

Läs mer: 

Så gör du glass, sorbet och frozen yoghurt – på 30 minuter

Äkta napolitansk pizza i hemmet – så gör du