Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så gör du det perfekta kaffet

I Sverige är kaffe mer än en dryck — det är en hel kultur. Och det finns få drycker som bjuder sådan variation som kaffe. Här får du tipsen på hur du höjer ditt kaffe till en ny nivå.

Äntligen kommer Prime Day till Sverige! Passa på att bli medlem redan idag, för att kunna ta del av alla grymma erbjudanden. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

Kaffe innehåller över 800 smakämnen, dubbelt så många som i vin. Så det är inte så konstigt att det finns så många olika sätt att avnjuta kaffe. Och eftersom vi i Sverige dricker näst mest kaffe i världen, bara Finland slår oss i kilo per capita, så får kaffetrender stort genomslag här. Allt i från när alla skulle dricka café au lait ur soppskålar på 80-talet, till coldbrew som ska stå ett dygn innan det dricks.

Oberoende av vilken typ av kaffedrickare du är, så kan du få den perfekta koppen för dig. Här är vad du behöver.

Kaffe. Snabbt. Nu.

Om du är typen som inte är kontaktbar innan dagens första java, så är det viktigt att få koppen klar snabbt. Då är kapselmaskinen perfekt för dig. Det går fort, det är enkelt och kaffet blir alltid perfekt.

Och det finns en kapselmaskin för alla smaker.

Kan ej hitta produkten.

Traditionalisten

Ända sedan Melitta lanserade sin första kaffebryggare i Sverige på 60-talet, så har den varit en stapelvara i de svenska köken. Kaffebryggaren hettar upp vatten och låter det droppa över malt kaffe i ett filter, ner i en tillbringare.

Kaffebryggaren är enkel, tillförlitlig och gör ett traditionellt kaffe för oss som gillar traditioner. 

Moccamaster är bland de bästa och finns i flera färger så den passar just ditt kök.

Känn dig som en sydeuropé

Moka Express skapades 1933 av Alfonso Bialetti och finns numera i de allra flesta italienska, portugisiska och spanska hem, där denna ikoniska bryggare är den vanligaste för att bereda kaffe.

Den fylls med malt kaffe och ställs direkt på spisplattan. Hettan trycker upp vatten i ett rör och droppar ner i behållaren under tryck. Perfekt för den som gillar espresso-baserat kaffe som cappucino eller macchiato.

För den trångbodda

Lilla behändiga AeroPress har på några få år fått kaffeantusiaster att jubla. Med en enkel teknik kan du med den här minimala apparaten göra espresso av hög kvalitet. Liten, behändig och ändå så suveränt effektiv. Funkar också om du vill starta dagen med en espresso när du är ute och fjällvandrar eller campar.

Fransk bistrofeeling

Fransmännen älskar sina presskannor. Man låter grovmalet kaffe ligga i det heta vattnet några minuter och sedan pressar man ner filtret mot botten. Resultatet blir ett fantastiskt kaffe, och dessutom är den snygg nog att stå på vilket bord som helst.

För hemmabaristan

Om du är en sann kaffeentusiast med baristaambitioner, så duger inget annat än en riktig espressobryggare. Kaffet tar tid, det låter, rengöringen tar en stund, men inget av detta är ett problem — det är en del av upplevelsen. Och så är den snygg nog att bli kökets mittpunkt.

När bevämligheten får råda

Ett tryck på en knapp, kaffebönorna mals, vatten pressas genom det malda kaffet under tryck, mjölken ångas och blandas i koppen till den perfekta cappuccinon. Kan det bli bättre? Allt-i-ett-maskinerna blir allt bättre och nu kan du nästan nå upp till samma kvalitet på drycken som hos en äkta italiensk barista. Här kombineras snabbheten med kvaliteten och du kommer snabbt att hellre dricka ditt kaffe hemma i köket.

Mala själv

Alla sanna kaffeentusiater säger att kaffet blir bättre om du mal bönorna själv. Förr i tiden var den handvevade kaffekvarnen en självklarhet och visst kan du hitta en användbar på loppis, men om du är noga med dina malgrader så finns det intressanta kvarnar att köpa. Med Baratza Encore kan du enkelt ställa in om du vill mala expressofint eller kokkaffegrovt.

Kaffevärlden är oändligt stor och det finns otroligt mycket att botanisera i vare sig du vill ha kaffe som hobby eller bara vill dricka bra kaffe. Du kan lätt lägga ett par timmar på att studera allt kafferelaterat på www.amazon.se.

Läs mer: 

Svalkande och uppiggande – så vill vi ha vårt kaffe i sommar

Så lätt lyckas du med grillad lax – alla knep