Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så gör du din balkong mysig inför säsongen

Sköna sittplatser, växter och belysning.
I korta drag är det allt som behövs. Men vad, och vilka, grejer ska du ha?
Här bjuder vi på inspiration och inredningstips.

På Amazon.se hittar du ett brett utbud av inredning för balkong och trädgård

Även den minsta balkong kan med lite omsorg bli en riktig oas i sommar. Du kanske inte kan bjuda hem ett stort gäng med vänner på balkongfest, men med en skön sittplats, växter och en ljusslinga kan det bli en härlig avkopplingsplats.

Anpassa inredningen efter balkongens läge, dess förutsättningar och vad du ska använda den till. Är din balkong dränkt i sol under dagtid kan det vara skönt med ett parasoll. Är balkonggolvet i bra skick eller behöver du satsa på ett nytt? Vill du kunna äta på balkongen eller vill du sitta tillbakalutad och sola?

Läs mer: Så blir du kvarterets okrönte trädgårdsmästare

Växter och textilier höjer trevlighetsfaktorn. Om du bygger på höjden eller använder dig av balkonglådor kan du få plats med riktigt mycket grönt.

Mattor, kuddar och plädar gör intrycket mer ombonat. Om du har skaffat dig en lugn bas kan du fylla på med kuddar i olika färger och mönster du gillar. Så är du beredd att börja inreda?

Det här är produkterna du behöver för att göra din balkong mysig

Sittgrupp för fyra personer

En möbelgrupp för fyra personer som passar den lite rymligare balkongen. Här kan du njuta av långa sommarkvällar tillsammans med vänner eller familj. Den ljusa träfärgen och de enkla linjerna ger ett stilrent intryck. Tillverkad av akacia som är naturligt hållbart och klarar livet utomhus. Bänken för två personer är 122 cm bred. Sittkuddar, med avtagbart och tvättbart tyg, ingår.

Här kan du köpa och läsa mer om Sittgrupp för fyra

Balkongplattor, 8 stycken

Kan ej hitta produkten.

Är golvet på din balkong trist? Det finns som tur är lösningar. Bodenmax erbjuder balkongplattor i många olika material. Vilken passar ditt balkonggolv? Kanske konstgräs, skiffer, eller denna platta i granit? En förpackning innehåller åtta plattor, 30×30 cm stora. Monteringen är enkel och görs utan verktyg. Plattorna är halksäkra, väder- och UV-beständiga och isolerar mot kyla och värme. Så mycket enklare och smartare kan det inte bli.

Här kan du köpa och läsa mer om Bodenmax balkongplattor

Fällbart balkongbord

Det här smidiga, vita balkongbordet hänger du på balkongräcket, och när du inte använder det går det att fälla in skivan. Optimalt för den lilla balkongen där all golvyta är värdefull. Bordet är 60×40 centimeter och klarar av 20 kg.

Här kan du köpa och läsa mer om Fällbart balkongbord

Växthylla i trä

Gillar du växter och odling är en växthylla på balkongen riktigt härligt att ha. Fyll den med blommor, kryddor, plantor och dekorationer – din balkong kommer att bli extra trivsam. Den här hyllan har flera nivåer och är 100 cm bred och 90 cm hög på högsta stället. När du väljer växter, tänk då på att olika blommor passar olika bra för soliga och skuggiga lägen.

Här kan du köpa och läsa mer om Växthylla i trä

Blomkruka för alla säsonger, 30 cm

En kruka från Lechuza, som är marknadsledande när det kommer till plastkrukor. Krukan är både UV-tålig och frostsäker, vilket gör den lämplig för alla säsonger. Tack vare materialet är den trots sin storlek enkel att flytta – dessutom stöttålig. Finns i flera olika storlekar och färger. Denna i vacker ockra blir ett riktigt blickfång på balkongen.

Här kan du köpa och läsa mer om Lechuza blomkruka.

Sittdyna för lastpall

Lastpallar har blivit en populär sittmöbel. Pallarna som vanligtvis används vid frakt kan egentligen byggas ihop hur, och hur många, som helst. Med tyska Beautissus set av lastpallsdynor är det enkelt att dekorera och göra dina lastpallsmöbler inbjudande. Här en sittdyna som även kan kompletteras med ryggdynor. Dynorna har en bra tjocklek på 15 cm och finns i flera olika färger.

Här kan du köpa och läsa mer om Beautissu lastpallsdyna

Rektangulärt parasoll

Är sommarsolen för stark på din balkong? Satsa på ett parasoll. Det här från Sorara är rektangulärt i måtten 160×200 cm och går att vika i olika riktningar och även justera i höjdled. Bra kvalitet där tyget i beige har solskyddsfaktor +50 och stången är pulverlackerad med Tiger Drylac för att skydda mot rost. Fot eller fäste för parasollet ingår inte.

Här kan du köpa och läsa mer om Rektangulärt parasoll

Ljusslinga med energieffektiv lampa

En ljusslinga höjer mysfaktorn på balkongen med flera hundra procent. Vira den runt balkongräcket eller fäst den på väggen. Har balkongen ett tak kan du prova att hänga den där. Den här LED-ljusslingan drivs av solceller och passar dig med balkong i soligt läge. Ljusslingan laddar i solen och slås automatiskt på i skymningen. Lyktorna i nylon är 100 procent vattentäta. Kabelns totala längd är sex meter och den har 30 minilyktor med varmvitt sken.

Här kan du köpa och läsa mer om Ljusslinga med OxyLed

Hängstol i bomull

Har du ett tak över din balkong, som du kan fästa tyngre saker i, är den här hängstolen en riktigt härlig lösning. Ta med dig kaffekoppen och pocketboken och koppla av ordentligt. När hängstolen inte används är det enkelt att plocka ner den. Hammockstolen är utrustad med en stark trästång och 26 upphängningssnören på vardera sidan av stolen för att fördela vikt och hålla balans. Klarar upp till 150 kg.

Här kan du köpa och läsa mer om Hängstol i bomull

Bläddra bland ett större utbud av inredning här